Lunch menu

Monday, 23 September

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Dijongryta

    på högrev, kantareller, dijonsenap, grädde, örter och soja, serveras med ris eller kokt potatis.

  • Ugnsgrillad svensk fläskkarré

    med portvinstuvade champinjoner, serveras
med ugnsrostade rotsaker

  • Stekt panerad flundra

    med skagensås,
serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Vegetariskt: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetariskt: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

  • Asiatisk lunchbuffé

Restaurang Husman

  • Helstekt oxfilé

    med pepparsås och vitlöksfräst kulpotatis

  • Stekt panerad färsk koljafilé

    med räk-& gräslökscreme samt kokt potatis

  • Veg: Spaghetti med quornfärssås

    och riven ost

  • Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Räksallad

    med bulgur, örter, citron & ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special pizzabuffé

    Hawaii Pizza, Laluna pizza, kyckling pizza och Afandi (halloumi pizza)

  • Pulled pork /Pulled chicken med ris.

    Såser: vitlökssås,bearnaisesås & mildsås

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    Soltorkad Tomater, mozzarellaost, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Stekt fläsk

    med löksås, kokt potatis och lingon

  • Smörstekt fiskfilé

    med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Veg vårrullar

    serveras med ris och sweetchilisås

  • Tom Kha gai

    serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Biffstroganoff

    lökris, kinda saltgurka (L)

  • Dagens grönt: Gnocchi

    linser, rotfrukter, ruccola, parmesan, tomatsås (G)

  • Stångs Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör (L) (G)

  • Veckans sallad: Betsallad

    rostade betor, picklade gulbetor, tomater, rödlök, valnötter, smulad getost från Löt, aioli (N)

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm (G) (L)

Pegs & Tails

  • Herrgårdsstek

    Serveras med potatis, gräddsås samt picklad gurka & gelé

  • Merquez (Lammkorv)

    Serveras med potatisgratäng samt skysås

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

Monday, September 23