Lunch menu

Monday, 2 September

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Helstekt marinerad svensk fläskytterfilé


    Med portersås, äppelchutney och ugnsrostad potatis

  • Kycklinggryta

    Med soltorkade tomater,
 paprika, oliver, vitlök och basilika,
 serveras med ris eller kokt potatis

  • Stekt panerad torskfilé

    Med dansk remouladsås, kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad färsk lubbfilé

    Med dill- och romsås samt kokt potatis

  • Kreolsk fläskfilégryta

    Med ölkorv samt ris

  • Veg: Pasta

    Med paprika, färska champinjoner, sojabönor och dijonsenap

  • Kycklingpasta

    Med dijonsenap, purjolök och bacon

  • Wok: Kyckling

    Med sesamolja, vitlök och chili

  • Räksallad

    Med pasta, basilika, ägghalva och avocado

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • Pannbiff

    Med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Panerad rödspätta

    Med kokt potatis och skagenröra

  • Falafel

    Med ugnsbakad potatis och vitlök

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    Med halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Nötfärs pasta

    Med riven ost

  • Smör stekt fiskfilé

    Med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Broccolimedaljong

    Serveras med fetaostkräm och ris

  • Kåldolmar

    Serveras med kokt potatis, gräddsås och lingon

Stångs Mjärdevi

  • Kryddsotat kycklinglår

    Potatis, roman, bacon, picklad lök, parmesan och vitlöksdressing

  • Gnocchi

    Linser, rostad kål, skottsallad och svampkräm

  • Stångs wallenbergare

    Potatis, lingon, ärtor och skirat smör

  • Räksallad

    Ägg, rostad morot från Hermelins Skänninge, kavringsmulor, picklad gurka, tomater och dillkräm

  • Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Stekt Bratwurst

    Serveras med potatispuré, räksallad och rostad lök

  • Lasagne al forno

    Serveras med nyriven parmesan

  • Krämig kantarellrisotto

    Serveras med parmesan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

Monday, September 2