Lunch menu

Friday, 23 August

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad ryggbiff

    Serveras med grönpepparsås, potatisgratäng och ugnsgrillad tomathalva

  • Ugnsgrillad laxfilé

    Med sås på äpple, gurka, dill och pepparrot, serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    Med bearnaise, rödvinssås, ärtor och pommes eller stekt potatis

  • Tacobuffé

    Med tillbehör

  • Veg: Tacobuffé

    Med quornfärs och tillbehör

  • Pasta

    Med räkor och kräftstjärtar i vitvinssås

  • Kycklingwok

    Med med mango, lime och chili

  • Kycklingsallad

    Med bacon och pasta

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special street food buffé:

    Hamburgare, krispy kycklingfilé, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis och pommes

  • Veckans sallad: Gyrosssallad
  • Dagens pizza: Nerso

    Oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Wallenbergare

    Med potatismos, ärtor, lingon och brunsås

  • Pasta arrabiata (stark)

    Med skinka, svamp och krämig grädde

Universitetsklubben

  • Schnitzel på kikärtor

    Serveras med bearnaisesås och rostad potatis

  • Fläskschnitzel

    Serveras med bearnaisesås och rostad potatis

Stångs Mjärdevi

  • Färsbiff på kött från Östergötland

    Med timjanrostade rotfrukter, kantarellsås och vinbärsgelé

  • Ostpanerad Zucchini

    Med pasta, tomatsås, ruccola och parmesan

  • Stångs Wallenbergare

    Med potatis, lingon, ärtor och skirat smör

  • Kräftsallad

    Med svensk quinoa, rostade morötter, picklad gurka, kavringsmulor och västerbottenostkräm

  • Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Persiljejärpar

    Serveras med gräddsås och pressgurka samt potatispuré

  • Stekt strömming

    Serveras med kokt potatis, vispat brynt smör med krondill och kapris samt rårörda lingon

  • Kantarellrisotto

    Serveras med halloumi

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

  • Caesarsallad

    Med gårdskyckling från Munka Ljungby, ugnsbakad tomat, krutonger, parmesan, bacon och rödlök

Friday, August 23