Lunch menu

Wednesday, 12 June

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. pannbiff (svensk blandfärs)med kantarellsås & lingon

    serveras med saltgurka & potatismos eller kokt potatis

  • 2. A. grillad nötchorizo med gurkmajonnäs

    serveras med potatismos

  • 2. B. stekt panerad torskfilé med tartarsås

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 5. INDISK: chicken masala

    VEGAN: dal palak

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare med potatismos

    lingon, ärtor & gräddsås

  • Fiskgratäng med räkor & sparris

    samt vitvinssås & kokt potatis

  • Veg: Ugnsbakad spetskål

    med potatismos

  • Pasta: med salsiccia

    vitlök, grädde & sambal oelek

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad: Kyckling med bacon & parmesan
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special indisk buffé

    Palak Paneer med halloumi, Butter chicken, Tandoori med ris och naanbröd

  • Inklusive varma grönsaker och salladbuffé
  • Veckans sallad: halloumisallad
  • Dagens pizza: Bresaola

    soltorkade tomater, bresaola, valnötter, mozzarellaost och ruccola

Pinoccio

  • 1-panerad schnitzel

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • 2-stekt rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Veg Pasta Bolognese på sojafärs
  • Choritzo Stroganoff

    med vispad creme fraiche serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: fläskschnitzel från skänninge

    klyftpotatis, babyspenat, picklad lök, rostad paprikakräm

  • Dagens grönt: bönchili

    basmatiris, picklad lök, grönärtskräm

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: varmrökt laxsallad

    potatissallad, körsbärstomater, gurka, örter, sommarlöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    chokladmousse

Pegs & Tails

  • Fläsknoisette

    Serveras med svampsås & rostade rotfrukter

  • Köttbullar med len potatispuré

    Serveras med gräddsås & rårörda lingon

  • Veckans fisk: Pasta vongole

    Chili, vitlök, persilja, vongolemusslor

  • Veckans green: Surdegspizza

    Med fyra ostar, tomatsås & lök

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Grädde, vin & lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Wednesday, June 12