Lunch menu

Wednesday, 29 May

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. grönpepparbiff (svensk blandfärs)

    med gräddsås & lingon, serveras med inlagd gurka & potatismos eller kokt potatis

  • 2. stekt panerad torskfilé med chili- & limemayo

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 5. INDISK: pepper chicken

    VEGAN: mixed beans

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Helstekt fläskfilé med 3-pepparsås

    baconbrynta haricot verts & smörstekt kulpotatis

  • Bräckt laxfilé

    med ramslökscreme samt kokt potatis eller nudlar

  • Veg: Grönsaksbiffar

    med ramslökscreme samt kokt potatis eller nudlar

  • Pasta: Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad: Kyckling

    med pasta & bacon

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special grill buffé

    Fläskfilé, kycklingspett och halloumi med pommes och klyftpotatis. Olika såser

  • Veckans sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Bresaola

    soltorkade tomater, bresaola, valnötter, mozzarellaost och ruccola

Pinoccio

  • 1-panerad schnitzel

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • 2-stekt rödspätta

    med kokt potatis och remuladsås

Universitetsklubben

  • Veg lasagne med basilikatomatsås och riven ost

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: fläskschnitzel från skänninge

    klyftpotatis, babyspenat, rädisor, dragonmajonnäs

  • Dagens grönt: spansk potatisomelett

    smulad getaost, tomatsallad

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: räksallad

    romansallad, bacon, gurka , picklade tomater, rödlök, brödsmulor, parmesan, aioli

  • Veckans dessert

    chokladmousse

Pegs & Tails

  • Kålpudding

    Serveras med kokt potatis, gräddsås & rårörda lingon

  • Veckans fisk: Färsk sej

    Serveras med dillstött potatis samt sås på Borenkräftor

  • Veckans green: Surdegspizza

    Med mozzarella, soltorkade tomater,oliver samt kronärtshjärtan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Grädde, vin & lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Wednesday, May 29