Lunch menu

Thursday, 23 May

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- och löksallad och tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. pulled pork eller falafel


    med tillbehörsbuffé

  • 2. A. grillad kycklingfilé med dragonsås

    serveras med lättfrästa haricots verts 
& potatisgratäng

  • 2. B. stekt panerad gösfilé med
 dill-& picklesmajonnäs

    serveras
 med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: chicken masala

    VEGAN: smörbönor masala

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Örtmarinerad rostbiff

    med potatis-& rotfruktsgratäng samt rödvinssky

  • Ugnstekt laxfilé

    med Sandefjordsås samt dill-& smöslungad potatis

  • Veg: Basilikapuckar

    med potatis-& rotfruktgratäng samt grilltomat

  • Pasta: med salsiccia

    sambal oelek, grädde & vitlök

  • Wok: Kyckling

    med färsk ingefära, lime & mango

  • Sallad: Kyckling

    med pasta, bacon & melon

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special hamburgare buffé:

    Kolgrillad hamburgare, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis, pommes. Olika såser.

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: Pisa

    champinjoner, ost, halloumi, ädelost, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • 1-huset lasagne Alforno

    med parmesanost

  • 2-pasta Carbonara

    med tagliatelle pasta

Universitetsklubben

  • Tortelloni med ricotta och babyspenat

    riven ost och örter

  • Klassisk lasagne

    med riven ost och tomatsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: halstrad rimmad lax

    gräslöksstuvad potatis, fänkålscrudité

  • Dagens grönt: bakad morot

    rostad potatis, panko- och chilikrisp, babyspenat, cheddarostkräm

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    potatis, sparris, picklad gurka, rädisor, kavringssmulor, örtsallad, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Kycklinggryta med nordiska smaker
  • Västerbottenbakad laxfilé

    Serveras med kokt svensk färskpotatis från Åhus samt vitvinssås smaksatt med jordärtskocka & tryffel

  • Veckans green: Rotfruktsraggmunk Gratinerad med chevre

    Serveras med picklad rödkål

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor á la Irland

    IPA, lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Thursday, May 23