Lunch menu

Wednesday, 22 May

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. wallenbergare med gräddsås & lingon

    serveras med gröna ärtor & potatismos eller kokt potatis

  • 2. ugnsbakad laxfilé med dill & räkor i citronsås

    serveras med gröna ärtor & potatismos
eller kokt potatis

  • 2. B. stekt panerad torskfilé med dill-majonnäs

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 5. INDISK: chicken masala

    VEGAN: smörbönor masala

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med ptatismos, gräddsås, ärtor & lingon

  • Fisk-& skaldjursgryta "Bouillabaisse"

    med ris & limeaioli

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    med tomat, oliv-& fetasallad

  • Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & grön chili
  • Sallad: Ost-& skinka

    med pasta & tapenad

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special grill buffé:

    Fläskfilé, kycklingspett och halloumi med pommes och klyftpotatis. Olika såser

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: Bresaola

    soltorkade tomater, bresaola, valnötter, mozzarellaost och ruccola

Pinoccio

  • 1-stektfläsk

    med löksås och kokt potatis

  • 2-panerad rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Veg Stroganoff på sojastrimlor

    serveras med ris och creme fraiche

  • Gratinerad kassler med broccoli och ost

    serveras med bearnaisesås och potatismos

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: fläskschnitzel från skänninge

    ljummen potatissallad, vispat kryddsmör, rödvinssås

  • Dagens grönt: sotad pakchoy

    stekt ris, chilipicklad kål, böngroddar, kokos

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    potatis, sparris, picklad gurka, rädisor, kavringssmulor, örtsallad, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Fläsknoisette

    Serveras med het BBQ samt rostad majskolv

  • Västerbottenbakad laxfilé

    Serveras med kokt svensk färskpotatis från Åhus samt vitvinssås smaksatt med jordärtskocka & tryffel

  • Veckans green: Rotfruktsraggmunk Gratinerad med chevre

    Serveras med picklad rödkål

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor á la Irland

    IPA, lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Wednesday, May 22