Lunch menu

Tuesday, 21 May

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. A. raggmunk med stekt fläsk & lingon
  • 1. B. stekt fläsk med löksås & kokt potatis
  • 2. A. linguine med ryggbiff

    champinjoner,
 dijonsenap, rosmarin & vitlök, samt
 toppad med grana padano

  • 2. B. stekt panerad flundra med
 dill-& picklesmajonnäs

    serveras
 med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL

    vietnamesisk eller japansk

  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 5. INDISK: chicken masala

    VEGAN: smörbönor masala

  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk med stekt fläsk & lingon
  • Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
  • Kycklingspett

    med chilibearnaise, BBQ-sås & friterad klyftpotatis

  • Veg: Grönsaksspett

    med chilibearnaise & friterad klyftpotatis

  • Veg: Raggmunk med lingonkeso
  • Wok: Entrecôte

    med strimlad lök, vattenkastanjer & vitlök

  • Sallad: Räkor

    med varmrökt lax, citron & västkuströra

La Fontana

  • ‘La fontana special schnitzel buffé:

    Huset fläsk schnitzel, kyckling schnitzel med pommes/ klyftpotatis. Såser: bearnaisesås & vitlökssås

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza:Carni Pizza

    Skinka, ädelost, bacon, mozzarellaost, ruccola

Pinoccio

  • 1-raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • 2-Friterad fisk (panerad)

    med pommes och skagenrörasås

Universitetsklubben

  • Vegetarisk pasta Bolognese

    med riven vegansk ost

  • Kycklingfilé i chiligräddsås

    med wokgrönsaker och basmatiris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: färsbiff på kött från östergötland

    klyftpotatis, tomater, picklad lök, yoghurtsås

  • Dagens grönt: najas stekost

    rotfrukter, gurka, rädisa, paprikaaioli

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    potatis, sparris, picklad gurka, rädisor, kavringssmulor, örtsallad, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Limpa på kalv

    Serveras med potatispuré, lingongräddsås, & pressgurka

  • Västerbottenbakad laxfilé

    Serveras med kokt svensk färskpotatis från Åhus samt vitvinssås smaksatt med jordärtskocka & tryffel

  • Veckans green: Rotfruktsraggmunk Gratinerad med chevre

    Serveras med picklad rödkål

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor á la Irland

    IPA, lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Tuesday, May 21