Lunch menu

Monday, 20 May

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. skomakarlåda, svensk fläskytterfilé

    med rödvinssås, bacon, saltgurka & potatismos

  • 2. A. moussaka med potatis

    serveras
med tomat- & löksallad

  • 2. B. stekt panerad torskfilé med
 dill- & picklesmajon

    serveras
 med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL

    vietnamesisk eller japansk

  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé

    med västkuströra & kokt potatis

  • Köttbullar med potatismos eller kokt potatis

    gräddsås, pressgurka & lingon

  • Veg: Pastagratäng

    med kvibille ädel, hackade mandlar & spenat

  • Pasta: med kyckling

    soltorkad tomat & basilika

  • Wok: Kyckling

    med cocosmjölk & färsk röd chili

  • Sallad: Räkor

    med matvete, örter & fetaost

La Fontana

  • Panerad rödspätta

    med smör stekt potatis och remouladså

  • Grillad fläskfilé

    med smör stekt potatis och bearnaisesås

  • Kycklingfilé

    med smör stekt potatis och vitlökssås

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och rucola

Pinoccio

  • 1-kycklingspett

    med tzatziki serveras med ris

  • 2-panerad fiskfilé

    med wokade grönsaker, kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Halloumicurry med grönsaker och ris
  • Panerad spätta med remouladsås

    gröna ärtor, citron serveras med kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: kryddsotat kycklinglår

    ceasarpotatissallad, parmesan, romansallad, aioli

  • Dagens grönt: gnocchi

    linser, svamp, örter, vårlöksmajonnäs

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    potatis, sparris, picklad gurka, rädisor, kavringssmulor, örtsallad, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Kalops

    Serveras med Kinda gurka & rödbetor

  • Stekt fläsk

    Serveras med löksås & kokt potatis

  • Veckans green: Rotfruktsraggmunk Gratinerad med chevre

    Serveras med picklad rödkål

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor á la Irland

    IPA, lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Monday, May 20