Lunch menu

Friday, 24 May

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. scweizerschnitzel cordon bleu

    (mozzarella- & skinkfylld) med bearnaisesås, serveras med stekt potatis

  • 2. ugnsgrillad laxfilé med ört-creme

    serveras med wokade grönsaker & kokt potatis

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: chicken masala

    VEGAN: smörbönor masala

  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Grillat med tillbehör

    (fläsknoisette, chorizo, potatissallad, stekt potatis, bearnaise mm)

  • Veg: Grillat

    med quorn & majskolv samt tillbehör

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad: Räkor

    med röd quinoa, ägghalva & citron

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special grill buffé:

    Bifteki, kycklingspett och korv med pommes och klyftpotatis. Olika såser

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: Nerso

    oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • 1-fläskfilé Oscar

    med rödvinssås, bearnaise, rostad potatis

  • 2-smörstekt fiskfilé

    med kokt potatis, remouladsås

Universitetsklubben

  • Örtslungad falafel

    med tomatsås, ärtor och bulgur

  • Paprikakryddad kotlettrad

    serveras med en plommonsås och potatisgratäng

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: nattbakad fläskkarrè från skänninge

    rostad potatis, prästost, örter, picklad lök, rostad majskräm

  • Dagens grönt: grillad spetskål

    matvete, chilirostad morot, jalapenomajonnäs

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    potatis, sparris, picklad gurka, rädisor, kavringssmulor, örtsallad, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Burgare på Ekenäs vilt

    Med tillbehör samt rostad färskpotatis från Åhus

  • Västerbottenbakad laxfilé

    Serveras med kokt svensk färskpotatis från Åhus samt vitvinssås smaksatt med jordärtskocka & tryffel

  • Veckans green: Rotfruktsraggmunk Gratinerad med chevre

    Serveras med picklad rödkål

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor á la Irland

    IPA, lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Friday, May 24