Lunch menu

Thursday, April 4

Brödernas kök

  • Halloumibowl
    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- och löksallad och tzatziki
  • Laxbowl med quinoa och gravad lax
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing
  • Chèvrebowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett
  • Vegetarisk poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo
  • Medibowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett
  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing
  • Grilltallrik (varm rätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Pulled pork eller falafel
    Med coleslaw & klyftpotatis
  • 2. A. Mustig ungersk gulaschsoppa
    Toppad med creme fraiche, samt drottningpaj med vaniljsås
  • 2. B. Ugnsgrillad laxfilé med skagensås
    Serveras med lättfrästa haricots verts
& klyftpotatis eller kokt potatis
  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: pepper chicken
    VEGAN: smörbönor masala
  • 6. VEGETARISKT
    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • 7. GRILL
    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk/Gulaschsoppa
    Samt pannkakor med sylt & grädde
  • Lasagne med coleslawsallad
  • Fiskgratäng
    Med vitt vin, räkor, dill & ost samt kokt potatis
  • Veg: Ärtsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
  • Veg: Spenatlasagne med coleslawsallad
  • Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Sallad: Ost-& skinka med melon, pasta & tapenad
  • Grillen serverar
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special street food buffé
    Högrevsburgare, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis, pommes och såser
  • Dagens pizza: Pisa
    Champinjoner, ost, halloumi, ädelost, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • 1. Kycklingschnitzel och rostad potatis
    Grilltomat & bearnaise
  • 2. Stekt fisk serveras med kokt potatis
    Skagenröra

Universitetsklubben

  • Veg Pasta med örtpesto
    Champinjoner och grönsaker
  • Pannbiffar med lökskysås
    Pressgurka, lingon och potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: fisk- skaldjursfärsbiff
    Potatispuré, dill- och citronpicklad gurka, sandefjordssås
  • Dagens grönt: potatisquesadilla
    Lök- och bönsallad, getaost från Löt, tomataioli
  • Stångs wallenbergare
    Potatis, lingon, ärter, skirat smör
  • Varmrökt laxsallad
    Potatissallad, rädisor, saltgurka, dill- och senapskräm
  • Veckans dessert: chokladmousse

Pegs & Tails

  • Kålpudding
    Serveras med kokt potatis & gräddsås
  • Veckans fisk
  • Pizza bianco
    Med chèvre, rostade valnötter, rödbetor & honung
  • Varmrökt lax med chili & lime
    Serveras med kokt potatis, nobissås & fänkålspicklad gurka
  • Sallad med handskalade räkor
    Ägg från Ås gård - syrad rödlök samt mangoraja
  • Nykokta svenska blåmusslor
    Vinkokt buljong med vitlök, chili & persilja serveras med vitlöksbröd

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter
    Bakade på kulturspannmål
  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar
    Bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri
  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor
    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid
  • Hantverksmässigt specialkaffe
    Rostat i Linköping
  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Thursday, April 4