Lunch menu

Wednesday, 11 October

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. nötfärsbiff m. svampsås (kantareller & champinjoner)

    serveras med lingon,
inlagd gurka & kokt potatis

  • 2. A. paella med kyckling & räkor

    serveras med aioli & citron

  • 2. B. stekt panerad stillahavskummelfilé

    med dillmajonnäs, serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: nadan chicken curry

    VEG: rajma masala

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Sweet and hot fläskstek med potatisgratäng

    och BBQ-sås

  • Teriyakimarinerad laxfilé med chilicreme

    wokade grönsaker, kokt potatis eller nudlar

  • Veg: Sesampanerad aubergine med chilicreme

    wokade grönsaker, kokt potatis eller nudlar

  • Pasta: med strimlad biff i 3-pepparsås
  • Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Sallad: Kyckling med avocado, melon & Red hot chilisås
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd & pommes, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special indisk buffé

    Palak Paneer med halloumi, butter chicken, tandoori med ris och naanbröd m.m.

  • Dagens sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    soltorkad tomater, mozzarellaost, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • 1. Kycklingspett med pommes samt bearnaisesås
  • 2. Friterad fish’n chips med pommes samt skagenröra

Stångs Mjärdevi

  • Stångs raggmunk

    stekfläsk från Skänninge, grönkål, lingon

  • Dagens grönt: blomkålscurry

    ris, picklad rättika, koriander, gurka- och myntayoghurt

  • Stångs wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Varmrökt laxsallad

    havreris, betor, picklad gurka, saltrostade fröer, örtmajonnäs

  • Veckans dessert

    vit chokladmousse, hallonkompott, rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Bouillabaisse

    Sydfransk fisksoppa med smak av apelsin, chili & saffran serveras med aioli

  • Kantarelltoast – rejäl macka med stuvade kantareller

    Gratinerad med västerbottenost samt liten blandsallad toppad med picklad rödlök & persilja

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- & romsås, pressgurka & kokt potatis

  • Caesarsallad – cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    caesardressing, bacon & örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök & limeaioli

  • Smörstekt mjölad abborre

    Serveras med dillstompad potatis samt kräftskagen på kräftor från Boren

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Med chili, vitlök & persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Wednesday, October 11