Lunch menu

Thursday, 5 October

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- och löksallad samt tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Taco-eller falafel
tallrik

    med tillbehörsbuffé

  • Fisk- och skaldjurssoppa med smak av saffran

    toppad med gremolata aioli, samt
 kladdkaka med vispgrädde

  • Baconlindad kycklingrullad

    fylld med soltorkad tomat, basilika och parmesan, serveras med cidersås och klyftpotatis

  • Wokad biff

    med chilipaste-oil (stark)

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    wokad biff med chilipaste-oil + friterad kyckling med curry- eller sötsur sås

  • Panengcurry-kyckling (stark)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Chicken nirali
  • Dal palak
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

  • Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Champinjonsoppa

    serveras med pannkakor, sylt och grädde

  • Vinbrässerad oxkind från Basunda gård

    serveras med potatispuré och bacon

  • Fiskgratäng

    med räkor, sparris, kokt potatis och hummersås

  • Veg: Ärtsoppa

    serveras med pannkakor, sylt och grädde

  • Wok med fläskfilé

    fräst i sesamolja, vitlök och chili

  • Kycklingsallad

    med pasta och örter

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Stekt ryggbiff

    med klyftpotatis och bearnaisesås

  • Gryta på högrev

    med vita bönor, tomatsås och ris

  • Panerad rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

  • Dagens bowl: Falafel bowl
  • Dagens pizza: Caprese

    med buffelmozzarella, körsbärstomater, oliver, balsamic cream och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Pannbiff

    med kokt potatis samt brunsås och lingon

  • Rödspätta med kokt potatis

    serveras med skagenröra och grönsaker

Universitetsklubben

  • Vegetarisk panerad schnitzel

    med citron, kapris rödvinssås och kokt potatis

  • Biff a la Lindström

    med rödvinssås och kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Färsbiff

    serveras med klyftpotatis, getaost från Löt, picklad lök och tomatsås

  • Grönsakslasagne

    med ruccola, parmesan samt citron- och färskostkräm

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Kräftsallad

    med örtquinoa, grönkål, picklad kål, tomat, kavringskrisp och Boxholms kryddostkräm

  • Veckans dessert

    vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Kycklingfilé

    serveras med rosépepparsås och rostad potatis

  • Pannbiff med soltorkad tomat

    serveras med rostad potatis och vitlökscreme

  • Lax- och kräftfärserad spätta

    serveras med kokt potatis och hummersås

  • Pegs surdegspizza

    4 ostar, gul lök och persilja

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka samt kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad

    cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Thursday, October 5