Lunch menu

Wednesday, 4 October

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Egengjorda köttbullar

    serveras med gräddsås, lingon, pressgurka och kokt potatis

  • Isterband från Hugo’s chark i Gränna

    serveras med inlagda rödbetor och dillstuvad potatis

  • Ugnsgrillad laxfilé

    serveras med tartarsås, kokt potatis och citron

  • Pad thai med kyckling
  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    pad thai med kyckling + friterad kyckling med curry- eller sötsur sås

  • Röd curry-kyckling (stark)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Chicken nirali
  • Dal palak
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Nattbakad kotlett

    med strimlad råstekt potatis och whiskygräddsås

  • Bräckt laxfilé

    med Sandefjordssås, kokt potatis och broccoli

  • Veg: Grönsaksfylld paprika

    med strimlad råstekt potatis och bearnaise

  • Pasta

    med strimlad biff i gorgonzolasås

  • Kycklingwok

    med mango, lime och färsk ingefära

  • Ost- och skinksallad

    med pasta, tapenad och melon

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd och pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Okragryta på högrev

    med tomatsås och ris

  • Husets lasagne

    serveras med grönsallad

  • Kyckling Tandoori

    serveras med ris

  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    med soltorkade tomater, mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Pasta dipollo

    med kyckling, champinjoner och grädde

  • Friterad fish'n chips

    samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Rostade rödbetor

    med rosmarin, honung och chevré

  • Panerad stillahavsspätta

    serveras med sockerärter, rödlök, örtsås och kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    serveras med rostad potatis, kapris, vaxbönor samt citron- och dragonmajonnäs

  • Bönchili

    serveras med lökris, picklad lök och grönärtsguacamole

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Kräftsallad

    med örtquinoa, grönkål, picklad kål, tomat, kavringskrisp och Boxholms kryddostkräm

  • Veckans dessert

    vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Halstrad laxfilé

    serveras med citronsås och potatiskaka

  • Pannbiff med soltorkad tomat

    serveras med rostad potatis och vitlökscreme

  • Lax- och kräftfärserad spätta

    serveras med kokt potatis och hummersås

  • Pegs surdegspizza

    4 ostar, gul lök och persilja

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka samt kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad

    cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Wednesday, October 4