Lunch menu

Wednesday, 13 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, Stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad & soja.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Baconfylld svensk färsbiff

    serveras med gräddsås, lingon, inlagd gurka och kokt potatis eller potatismos

  • Grillad nötchorizo med gurkmajonnäs

    serveras med potatismos

  • Stekt panerad färsk gösfilé

    serveras med dansk remouladsås, kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Pepper chicken
  • Veg: Matter palak
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pannbiff med kantarell- och Karl-Johnsås

    serveras med stekt kulpotatis, inlagd gurka och lingon

  • Fisk- och skaldjursgryta

    med ris och aioli

  • Veg: Grönsaksgryta

    med linser, ris och aioli

  • Fläskfilépasta

    med gorgonzola och brie

  • Kycklingwok "Paneng"

    med cocosmjölk och röd curry

  • Räksallad

    med dill, citron och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd och pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Roast beef

    med potatisgratäng och rödvinssås

  • Huset schnitzel

    med klyftpotatis och bearnaisesås

  • Beef stroganoff

    med ris

  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    soltorkad tomater, mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Kålpudding

    med kokt potatis, champinjonsås och lingon

  • Panerad spätta

    med gröna ärtor, kokt potatis och skagenröra

Universitetsklubben

  • Smörbönsbiffar

    med tzatsiki och rotfrukter

  • Panerad flundrafilé

    med remouladsås, citron och dillkokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Kalvfärsbiffar

    potatis- och persiljestomp, stekt spetskål och lingongräddsås

  • Dagens grönt: Bakade betor från Hermelins i Skänninge

    potatis, valnötter, ruccola, honung- och färskostkräm

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Bakgårds kolgrillad fläsksida

    serveras med habanero-karamell och mango coulis, potatispuck, rödvinssås och redslaw

  • Halv majskyckling

    serveras med rösti, waldorfsallad och rödvinssås

  • Veckans fisk: Färsk vitvinspocherad koljafilé
  • Veckans green: Surdegspizza

    tomatsås, mozzarella, chèvre, betor, honung, valnötter och ruccola

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Wednesday, September 13