Lunch menu

Wednesday, 6 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, Stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad & soja.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Dragonbiff (svensk blandfärs)

    serveras med kokt potatis, grönpepparsås, lingon och pressgurka

  • Hemlagad pytt i panna

    serveras med stekt ägg och rödbetor

  • Stekt panerad stillahavsflundra med chili- och limemajo

    serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Chicken korma

    med cashewnötter

  • Veg: Mixed beans masala
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Biff á la Lindströms

    med tärnade rödbetor, kapris, rödvinssky, lingon och stekt potatis

  • Teriyakimarinerad laxfilé

    med örtcreme, broccoli samt nudlar eller kokt potatis

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med spenat och rostade hasselnötter

  • Fläskfilépasta

    med strimlad pepparsalami, soltorkade tomater och basilika

  • Kycklingwok

    med cocosmjölk och röd curry

  • Kycklingsallad

    med bacon, grape och passionsfrukt

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd och pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Texas chili på högrev

    serveras med ris, nachochips och créme fraiche

  • Paella

    med musslor och räkor

  • Beefgryta

    med färska grönsaker och ris

  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    soltorkad tomater, mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Kålpudding

    med kokt potatis, champinjonsås och lingon

  • Panerad spätta

    med gröna ärtor, kokt potatis och skagenröra

Universitetsklubben

  • Honungsstekta palsternackor

    serveras med fårost och paprika-aioli

  • Helstekt fläskkarré

    med pepparsås, haricots verts samt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, bönor samt citron- och dragonmajonnäs

  • Dagens grönt: Bakad portabello

    potatispuré, picklade rotselleri och rödvinssky

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Veckans sallad

    räkor, glasnudlar, vårlök, picklat grönt, jordnötter, chili- och limedressing samt sojamajonnäs

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Biff á la Lindström med rödlök, kapris och rödbetor

    serveras med stekt ägg, tomatsallad, rödvinssås samt pommes

  • Stekt lunchkorv

    med hemmagjord räksallad, rostad lök samt potatispuré

  • Veckans fisk: Nystekt strömming

    med potatispuré, rårördalingon samt brynt vispat krondillssmör och citron

  • Veckans green: Tortellini fyllda med riccota och spenat

    kokta i grädde med basilika, chilli, vitlök. Serveras med ny riven parmesan och ruccola

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och gräslökshollandaise, pressgurka & kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök & persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Ceasarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med ceasardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök & limeaioli

Wednesday, September 6