Lunch menu

Friday, 1 September

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Mixed grill (fläsknoisette, chorizo, kycklingfilé)

    serveras med chilibearnaise och potatisgratäng

  • Pestobakad laxfilé

    serveras med potatisgratäng

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    serveras med bearnaise, rödvinssås, ärtor och pommes/stekt potatis

  • Tacobuffé

    med tillbehör

  • Veg: Tacobuffé

    med quornfärs samt tillbehör

  • Räk- och laxpasta

    med vitvinssås

  • Kycklingwok "Paneng"

    med röd curry och cocosmjölk

  • Räksallad

    med fetaost och tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special orientalisk grill buffé:

    Entrecote, Biftiké, kycklingspett och halloumi med pommes och klyftpotatis

  • Såser:

    vitlökssås, bearnaisesås och mildsås

  • Syriska mezor:

    hummus, aubergineröra och paprikaröra

  • Dagens sallad: Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    med champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater och kronärtskocka

Pinoccio

  • Friterad fish and chips

    serveras med pommes och dillsås

  • Kyckling penne pasta

    med champinjoner och currysås

Universitetsklubben

  • Spenat och getostlasagne

    med soltorkad tomat

  • Pepparstekt svensk fläskkarré

    med skogssvampsås och timjanstekta grönsaker

Stångs Mjärdevi

  • Högrevschili

    serveras med lökris, tortillakrisp samt ört- och limekräm

  • Filodegsknyte

    med spenat, färskost, rostade grönsaker, bakad tomat och tzatziki

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Kräftsallad

    med pasta, krondillspicklad gurka, chilirostad morot och västerbottenostkräm

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Rosastekt kalventrecote

    serveras med sauce bordelaise, café de paris-smör och pommes anna

  • Fiskgratäng med dill, citron och grönsaker

    serveras med potatispuré samt toppad med räkor och blåmusslor

  • Veckans fisk: Havets Wallenbergare

    med räkor, kräftstjärtar, sej & lax serveras med potatispuré, skirat smör samt gröna ärtor

  • Veckans green: Surdegspizza bianco med svartkål

    blomkål, mozzarella, parmesan, taleggio, lök, creme fraiche & citronette smaksatt med brynt smör

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och gräslökshollandaise, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök & persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med Cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

Friday, September 1