Lunch menu

Friday, 25 August

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Fläskfilé black & white (pepparsås & bearnaise)

    serveras med stekt potatis

  • 2. Ugnsgrillad laxfilé

    Sås på äpple, gurka, majonnäs, yoghurt & pepparrot serveras med stekt eller kokt potatis & citron

  • 3. Poké bowl - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. Vegetariskt: 1: Wokade grönsaker med cashewnötter

    2: Wokade äggnudlar med grönsaker samt vårrulle & jordnötssås

  • 6. Grill: Kycklingspett med wokade grönsaker

    Jordnötssås

Restaurang Husman

  • BBQ-färsbiff av högrev

    Med tryffelaioli, BBQ-sås, coleslaw, picklad rödlök, saltgurka, pommes/pot.

  • Örtmarinerad laxfilé

    Med citroncreme, broccoli & kokt potatis

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    Med tomat, ruccola-& fetasallad

  • Pasta: med strimlad biff i 3-pepparsås
  • Wok: Kyckling med cocosmjölk & chili
  • Sallad: Kyckling med fetaost, örter & pasta
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé:

    Entrecote, kycklingspett, halloumi, pommes, klyftpotatis, ris, såser, syriska mezor m.m.

  • Dagens sallad: Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    Champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater, kronärtskocka

Pinoccio

  • 1. Panerad kycklingschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • 2. Fläskfilépasta med krämig grädde och champinjoner

Universitetsklubben

  • Vegetarisk schnitzel med kaprissmör och rödvinssås
  • Kycklinglårfilé med ugnsbakad potatis

    Fetaost, spenat och palsternacka

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Hamburgare från Valdemarsvik

    Rostad potatis, Väddö cheddarost, dressing, bröd från Lanemo

  • Dagens grönt: Najas stekost

    Tabouleh på quinoa, paprikakräm

  • Stångs Wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    Sesamgurka, picklad kål, mangold, rökt sojamajonnäs

  • Dessert:

    Vit chokladmousse, hallonkompott, rostad vit choklad

Pegs & Tails

  • Lågtempad flankstek

    Serveras med tryffelbearnaise, picklad rotselleri samt krämig potatisbakelse

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökskräm, pressgurka & kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad

    Cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Friday, August 25