Lunch menu

Wednesday, 16 August

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, Stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad & soja.

  • Lax Bowl med quinoa och gravad lax

    kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre Bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. egengjorda köttbullar (svenskt kött)

    med gräddsås, lingon & pressgurka gurka, serveras med kokt potatis

  • 2. A. isterband (från Hugo’s chark i Gränna)

    serveras med dillstuvad potatis
& inlagda rödbetor

  • 2. B. stekt panerad stillahavskummelfilé

    med tartarsås, serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé
  • 5. VEGETARISKT: 1: wokade grönsaker med cashewnötter

    2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 6. GRILL: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Hjortfärsmedaljong fråm Värna med svampsås

    stekt kulpotatis, rårörda lingon & inlagd gurka

  • Fisk-& skaldjursgryta med ris & saffransaioli
  • Veg: Pastagratäng med kvibille ädel

    spenat & hackade nötter

  • Pasta: Pastagratäng "Rigatoni" med kvibille ädel

    & strimlad rökt skinka

  • Wok: Kyckling med chilimarinerad broccoli

    vattenkastanjer & ingefära

  • Sallad: Räkor & fetaost med matvete & citron
  • Grillen serverar:

    hamburgertallrik med bröd & pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special Street food buffé:

    Högrevsburgare, panerad kycklingfilé, buffalo wings, lökringar med pommes & klyftpotatis m.m.

  • Dagens Sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    soltorkad tomater, mozzarellaost, lufttorkad skinka, ruccola.

Pinoccio

  • 1. bondgryta (Vegetarisk)

    med stora vita bönor och grönsaker serveras med basmati ris.

  • 2. Pasta arrabiata (stark grydde)

    med skinka, champinjoner och tomatsås, gräddsås.

Universitetsklubben

  • Morot & Ingefärsbiff med limeyoghurt

    rostade rotftukter

  • Honungsglacerad karré med äppelgräddsås

    rostad potatis och morötter

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt:

    Krispigt kycklinglår, ris, chilipicklad morot- och kålsallad, chilimajonnäs

  • Dagens grönt:

    Sotad morot, rostad potatis, panko- och chilikrisp, cheddarostkräm

  • Stångs wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    Romansallad, bacon surdegskrutonger, vitlöksdressing, prästost, picklad lök

  • Dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott, rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Frasig fisk

    Serveras med danskremouladsås, citron och kokt potatis

  • Veckans green: Pizza

    Med tomatsås, kronärtskockor samt mozzarella, soltorkade tomater & lök

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökskräm, pressgurka & kokt potatis

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    caesardressing, bacon, friterad kapris & örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök & limeaioli

  • Veckans fisk: Sesampanerad laxfilé

    Serveras med en nudelsallad, chili, koriander samt sommarprimörer och teriyaki majonnäs

Wednesday, August 16