Lunch menu

Thursday, 17 August

Brödernas kök

  • Halloumi Bowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat&lök-sallad & tzatziki.

  • Lax Bowl med quinoa och gravad lax

    kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre Bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. pulled pork eller falafel
 med tillbehörsbuffé
  • 2. A. baconlindad kycklingfilé i balsamicosås

    serveras med lättfrästa haricots verts & klyftpotatis

  • 2. B. ugnsgrillad laxfilé med skagensås

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé
  • 5. VEGETARISKT: 1: wokade grönsaker med cashewnötter

    2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 6. GRILL: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Nattbakad kotlett med potatisgratäng & chasseursås
  • Stekt strömmingsflundra med potatismos & skirat smör
  • Veg: Parmesangratinerad grönsaksbiff med potatismos

    & lökbrynta haricot verts

  • Pasta: med strimlad biff i gorgonzolasås
  • Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Sallad: Kyckling med pasta & bacon
  • Grillen serverar:

    hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Pankopanerad kycklingschnitzel med klyftpotatis

    och bearnaisesås.

  • Grillad fläskfilé med stekt potatis och bearnaisesås.
  • Falafel med sallad och vitlökssås.
  • Dagens sallad: falafel bowl.
  • Dagens pizza: Caprese

    buffelmozzarella, körsbärstomater, oliver, balsamic cream, ruccola.

Pinoccio

  • 1. Huset Lasagne Alforno med parmzanost
  • 2. Stekt fisk filé serveras med kokt potatis

    och skagenröra

Universitetsklubben

  • Grönärtbiff med örtcrème och rostad sötpotatis
  • Pannbiff med stekt lök, gräddsås och lingon

    samt stekt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt:

    Varmrökt lax, gräslökstuvad potatis, fänkålscrudité

  • Dagens grönt:

    Blomkålscurry, ris, koriander, picklad rättika, raita

  • Stångs wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    Romansallad, bacon surdegskrutonger, vitlöksdressing, prästost, picklad lök

  • Dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott, rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Biffstroganoff

    Krämig biffstroganoff med champinjoner serveras med ris

  • Veckans green: Pizza

    Med tomatsås, kronärtskockor samt mozzarella, soltorkade tomater & lök

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökskräm, pressgurka & kokt potatis

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    caesardressing, bacon, friterad kapris & örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök & limeaioli

  • Veckans fisk: Sesampanerad laxfilé

    Serveras med en nudelsallad, chili, koriander samt sommarprimörer och teriyaki majonnäs

Thursday, August 17