Lunch menu

Friday, 16 June

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja.

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Schweizerschnitzel cordon bleu

    (mozzarella- & skinkfylld) med bearnaisesås, serveras med gröna ärtor

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med dill- & romsås, serveras med stekt eller kokt potatis (Ä,L)

  • Indiskt: chicken vindaloo

    Veganskt: green gram curry

  • Poke bowl: yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt potatis

  • Gravad lax

    med dillstuvad potatis & hovmästarsås

  • Veg: Grönsaksfylld zucchini

    med dillstuvad potatis

  • Pasta: med salsiccia

    vitlök, peppar & grädde

  • Wok: Kyckling

    med färsk röd chili, mango & sweet chili

  • Sallad: Räkor

    med röd quinoa, grape, ägghalva & Rhode Island

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé

    Fläskfilé, kycklingspett och Halloumi ost med pommes och klyftpotatis & ris.

  • Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater, kronärtskocka

Pinoccio

  • Stekt Schnitzel med stekt potatis samt bearnaisesås
  • Kyckligpasta med grönsaker samt krämig grädde.

Universitetsklubben

  • Kikärtsbiffar

    med Yoghurtdressing och rostade morötter

  • Långbakad fläskkarré

    med ugnstekt spetskål, tomatsalsa och potatisgratäng

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Bakad kotlettrad från Skänninge

    gratinerad potatistopp, sparris, tomater, örter, rödvinssås L

  • Dagens grönt: Svensk tofu

    bönnudlar, picklat grönt, friterat rispapper, sojamajonnäs

  • Veckans sallad: Räksallad

    pasta, tomater, picklad gurka, aioli G

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Burgarfredag, 180g Black Angus burgare

    Bygg din egen burgare, hamburgerdressing, bearnaise & friterad nypotatis

  • Pytt Bellman

    Gräddstuvad pytt i panna serveras med äggula, Kinda gurka & rödbetor

  • Veckans fisk: Fiskgratäng

    Serveras med kokt potatis, sparris & blomkål

  • Veckans green: Vegetarisk grönsakslasagne

    Bechamelsås smaksatt med chèvre

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Friday, June 16