Lunch menu

Friday, 9 June

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja.

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad ryggbiff

    med choronsås, serveras med friterade lökringar & stekt potatis (Ä,G)

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med kall örtsås, serveras med friterade lökringar & stekt potatis eller kokt pot

  • Indiskt: hydrabadi chicken masala

    Veganskt: aloo gopi

  • Poke bowl: yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt potatis

  • Isterband från Vaggeryd

    med persiljestuvad potatis & rödbetor

  • Veg: Grönsakswok

    med strimlad quorn, chili, vitlök & mango samt basmatiris

  • Pasta: "Alfredo"

    med kyckling, vitlök, grädde & spenat

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad: Räkor

    med pasta, örter, citron & ägghalva

  • Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé

    Fläskfilé, ryggbiff och Halloumi med pommes och klyftpotatis & ris.

  • Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater, kronärtskocka

Pinoccio

  • Kycklinggryta

    med grönsaker samt krämig currysås och ris

  • Helstekt fläskytterfilé

    med stekt potatis samt svampsås

Universitetsklubben

  • Morot- och ingefärsbiff

    med limeyoghurt och ris

  • Ugnsbakad BBQ-Karré

    med chipotlecrème, rostad potatis samt majsslaw

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fläskkarrè från skänninge

    rostad potatis, sotad lök, chili- och rostad majskräm

  • Dagens grönt: Sotad morot

    quinoa, tomater, chili, örter, rökig majonnäs

  • Veckans sallad: Kryddsotad gravad lax

    bönnudlar, sesamgurka, groddar, picklad morot, sesamfrö, chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Kycklingfilé

    Serveras med saffransrisotto, bacon, färskost & rödvinssås

  • Pasta bolognese

    Serveras med färsk tagliatelle toppad med parmesan

  • Veckans fisk: Panerad krokfångad torskfilé

    Serveras med kokt potatis, dansk remouladsås & gröna ärtor

  • Veckans green: Grönsaksrisotto

    Egengjord grönsaksfond, avorioris samt primörer

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Friday, June 9