Lunch menu

Monday, 22 May

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl

    Ris, grillad kyckling, tomat & lök-sallad, hummus & myntayoghurt

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • viltskavsgryta (hjort, älg, ren)

    med enbär, timjan, kantareller, grädde & soja, serveras med lingonsylt & ris eller kokt potatis

  • vitlök- & chilimarinerad svensk fläskkarré


    med gräddskysås & gele, serveras med ugnsrostad potatis

  • stekt panerad torskfilé

    med dill-majonnäs, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: pepper chicken

    Veganskt: mixed beans

  • Poke bowl: yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad spättafilé

    med remouladsås & kokt potatis

  • Köttbullar med stuvade makaroner eller kokt potatis

    gräddsås & rårörda lingon

  • Veg: Grönsakswok

    med cocosmjölk, chili, cashewnötter & nudlar

  • Kyckling "Alfredo" med grädde, vitlök & spenat
  • Kycklingwok med färsk röd chili, mango & lime
  • Sallad: Räkor med pasta, örter, ägghalva & citron
  • Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Syrisk kebab doppad i tomatsås

    med stekt potatis och aubergineröra

  • Kycklingfilé

    med stekt potatis och paprikaröra

  • Panerad rödspätta

    med smörstekt kul potatis och remouladsås

  • Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och rucola

Pinoccio

  • Kyckling biryani med grönsaker

    serveras med tzatziki

  • Panerad fiskfilé

    med skaldjurröra samt kokt potatis

Universitetsklubben

  • Vegansk Sötpotatisdahl

    med surdegsbröd och aioli

  • Ugnsstekt kycklinginnanlår

    med basilika och citronsås serveras med persiljeris

Stångs Mjärdevi

  • Örtbakat kycklinglår

    potatis- och jordärtskockspuré, bacon, svamp, lök, örtsky

  • Dagens grönt: Friterad potatiskrokett

    vita bönor, gurka- och sparrissallad, nässlor, ramslöksmajonnäs

  • Veckans sallad: Stångs ceasarsallad

    kyckling, bacon, roman, parmesan, rädisa, picklad lök, vitlöksdressing

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Wallenbergare

    Serveras med potatispuré, gröna ärtor ,lingon & skirat smör

  • Asiatisk kycklinggryta

    Grön curry, chili, kokosgrädde, lime & koriander serveras med jasminris

  • Veckans green: grönsakslasagne

    Med ost från Löt serveras med tomatconcassé

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Monday, May 22