Lunch menu

Monday, 24 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl

    Ris, grillad kyckling, tomat & lök-sallad, hummus & myntayoghurt

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • lasagne med tomat-, lök- & ruccolasallad
  • grillad kycklingfilé

    med chili-yoghurt,
serveras med bulgur blandat
med wokade grönsaker

  • stekt panerad stillahavsflundra

    med chili- & limemayo, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken masala

    Veganskt: mixed beans

  • Poke bowl: yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Köttbullar med potatismos

    gräddsås, rårörda lingon & pressgurka

  • Stekt panerad kummelfilé

    med remouladsås & kokt potatis

  • Veg: Morot-& halloumibiffar

    med potatismos & smörfrästa haricot verts

  • Pasta med kyckling

    paprika, sambal oelek, vitlök & grädde

  • Wok: Fläskfilé med grön curry, lime & färsk röd chili
  • Sallad: Räkor med pasta, citron & örter
  • Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Kycklingspett med klyftpotatis och vitlökssås
  • Panerad rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

  • Falafel med tillbehör
  • Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • Pyttipanna med stek ägg och rödbetor
  • Stekt fisk med kokt potatis samt dill sås

Universitetsklubben

  • Broccolibiff

    serveras med grönsaker samt citrusdressing

  • Panerad Flundrafile

    med remuladsås, citron och dillkokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Örtbakad kycklinglårfilé

    risotto, svamp, ruccola, gremolata

  • Dagens grönt: Gnocchi

    linser, picklad lök, grönärts- och ramslökspesto

  • Veckans sallad: Räksallad

    matvete, variation på säsongens första tomater, gurka från Vadstena, ramslöksmajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Baconlindad köttfärslimpa

    Serveras med potatispuré & rödvinssås

  • Småländska isterband

    Serveras med dillstuvad potatis & rödbetor

  • Veckans green: Vegetarisk pizza

    Soltorkade tomat, zucchini, grillad paprika & fetaostcream

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Monday, April 24