Lunch menu

Friday, 21 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • schweizerschnitzel cordon bleu

    med bearnaisesås, serveras med gröna ärtor & stekt potatis

  • ugnsgrillad laxfilé

    med sås på äpple, gurka, dill, pepparrot, yoghurt & majonnäs, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken vindaloo

    Veganskt: green gram curry

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Fisk-& skaldjursgryta

    med saffransaioli & ris

  • Veg: Pastagratäng med kvibille ädel

    spenat & rostade hasselnötter

  • Pasta med salsiccia,

    vitlök, grädde, peppar & sambal oelek

  • Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Räksallad

    med röd quinoa, avocado & skagenröra

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special pizzabuffé

    Inklusive varma grönsaker och salladbuffé

  • Tonfiskssallad
  • Dagens pizza: La fontana

    champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater, kronärtskocka

Pinoccio

  • biffstroganoff med grönsaker samt ris
  • Helstekt fläskytterfile

    med stekt potatis samt bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Chili & tofugryta

    med smaker av ingefära och citrongräs serveras med ris

  • Citrus & Salvia stekt kotlettrad

    ugnsbakade morötter och potatis med äppelsky

Stångs Mjärdevi

  • Nattbakad oxkind från Bjursund, Valdermarsvik

    potatis- och jordärtskockspuré, picklad lök, svamp, rödvinsky

  • Dagens grönt: Gulärtsfalafel

    tortilla, morotshummus, picklad rödkål, sallad, vitlöksdressing

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    nudlar, sesamgurka, groddar, picklad morot, lime- och chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Wallenbergare

    Serveras med potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon samt skirat smör

  • Veckans fisk: Nystekt strömming

    Serveras med rårörda lingon samt skirat smör med dill

  • Veckans green: Vegetarisk lasagne

    Lasagne gjord på grönsaker linser, chevréost. serveras med tomat concassé

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Rostad blomkålssoppa
  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Friday, April 21