Lunch menu

Monday, 17 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl

    Ris, grillad kyckling, tomat & lök-sallad, hummus & myntayoghurt

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • sydamerikansk chili-biffgryta (högrev) med nacho-chips

    serveras med guacamole & ris

  • Indiskt: pepper chicken

    Veganskt: kidney beans masala

  • Pokebowl: yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad spättafilé

    med skagenröra & kokt potatis

  • Grillad kycklingfilé

    med fetacreme, örtsky & klyftpotat

  • Veg: Grillad zucchini

    med fetacreme, örtsky & klyftpotatis

  • Pasta med fläskfilé, västerbottenost

    strimlad pepparsalami & färska champinjoner

  • Wok: Kyckling med cocosmjölk & färsk röd chili
  • Räksallad med pasta & tapenad
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Stekt fläskfilé med stekt potatis och bearnaisesås
  • Kycklinglasagne med coleslaw
  • Panerad rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

  • Dagens sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • Västkustsschnitzel

    med bearnaisesås samt stekt potatis

  • Ugnsbakad fisk med kokt potatis samt dillsås

Universitetsklubben

  • Kikärtsplättar med örtstekta grönsaker och chilifärskos
  • Rödvinsbrässerad kycklinginnanlår

    med bacon och champinjoner serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Nattbakad fläskkarré från Skänninge

    klyftpotatis, picklad lök, babyspenat, chipotle- och majskräm

  • Dagens grönt: Svamppasta

    parmesan, linser, lök, babyspenat, vittvin, grädde

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    nudlar, sesamgurka, groddar, picklad morot, lime- och chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Helstekt kotlettrad

    Serveras med Idaho potatis, chilibearnaise och picklad rödlök

  • Pepparrotskött

    Serveras med kokt potatis

  • Veckans green: Vegetarisk lasagne

    Lasagne gjord på grönsaker linser, chevréost. serveras med tomat concassé

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Rostad blomkålssoppa
  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Monday, April 17