Lunch menu

Thursday, 16 March

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Halloumi Bowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- & löksallad & tzatziki

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • kyckling-kebabtallrik (eller falafel)


    med tillbehörsbuffé

  • kantarellsoppa toppad med knaperstekt bacon

    Serveras med pannkakor med sylt & grädde

  • ugnsgrillad laxfilé med skagensås

    serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: nadan chicken curry

    Veganskt: mixed vegetables

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk / Champinjonsoppa

    serveras med pannkakor, sylt & grädde

  • Lasagne med coleslawsallad

    Veg: Spenat-& bönfärslasagne med coleslaw

  • Dillkött med morötter & kokt potatis
  • Fläskfiléwok fräst i sesam, vitlök & thai basilika
  • Sallad: Räkor & kräftstjärtar med pasta & örter
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Stekt fläskfilé

    med potatisgratäng och bearnaisesås

  • Bräserad högrev med ris.
  • Korvstroganoff med ris

Viktors bakficka

  • Beuf Bourguignon

    med sidfläsk, skogschampinjoner och potatispuré

Pinoccio

  • friterad Kycklingfilé

    med pommes samt bearnaisesås

  • husets carbonara med bacon och parmesanost

Universitetsklubben

  • Chili & tofugryta med smaker av ingefära och citrongräs

    serveras med ris

  • Fetaostfyllda färsbiffar

    med timjansås och rostad potatis

Stångs Mjärdevi

  • Ört- och chilibakad kotlettrad från Skänninge

    potatisgratäng, picklad lök, babyspenat, kryddsmör

  • Dagens grönt: Grönsakslasagne

    linser, ruccola, citronfärskost

  • Veckans sallad: Räksallad

    krutonger, bacon, romansallad, picklad lök, parmesan, vitlöksmajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Ärtsoppa och farbror Mankans pannkakor

    Serveras med punsch grädde och sylt

  • Veckans fisk
  • Veckans green: Svamp risotto

    Krämig, Tryffeldoftande svamprisotto med vitlökstekt broccoli och parmesan

  • Varmrökt lax

    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök

  • Blomkålssoppa

    med parmesanchips & semibakade tomater

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Thursday, March 16