Lunch menu

Thursday, March 16

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Halloumi Bowl
    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- & löksallad & tzatziki
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Medi Bowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • kyckling-kebabtallrik (eller falafel)

    med tillbehörsbuffé
  • kantarellsoppa toppad med knaperstekt bacon
    Serveras med pannkakor med sylt & grädde
  • ugnsgrillad laxfilé med skagensås
    serveras med kokt potatis & citron
  • Indiskt: nadan chicken curry
    Veganskt: mixed vegetables
  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk / Champinjonsoppa
    serveras med pannkakor, sylt & grädde
  • Lasagne med coleslawsallad
    Veg: Spenat-& bönfärslasagne med coleslaw
  • Dillkött med morötter & kokt potatis
  • Fläskfiléwok fräst i sesam, vitlök & thai basilika
  • Sallad: Räkor & kräftstjärtar med pasta & örter
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Stekt fläskfilé
    med potatisgratäng och bearnaisesås
  • Bräserad högrev med ris.
  • Korvstroganoff med ris

Viktors bakficka

  • Beuf Bourguignon
    med sidfläsk, skogschampinjoner och potatispuré

Pinoccio

  • friterad Kycklingfilé
    med pommes samt bearnaisesås
  • husets carbonara med bacon och parmesanost

Universitetsklubben

  • Chili & tofugryta med smaker av ingefära och citrongräs
    serveras med ris
  • Fetaostfyllda färsbiffar
    med timjansås och rostad potatis

Stångs Mjärdevi

  • Ört- och chilibakad kotlettrad från Skänninge
    potatisgratäng, picklad lök, babyspenat, kryddsmör
  • Dagens grönt: Grönsakslasagne
    linser, ruccola, citronfärskost
  • Veckans sallad: Räksallad
    krutonger, bacon, romansallad, picklad lök, parmesan, vitlöksmajonnäs
  • Stångs klassiker: Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Ärtsoppa och farbror Mankans pannkakor
    Serveras med punsch grädde och sylt
  • Veckans fisk
  • Veckans green: Svamp risotto
    Krämig, Tryffeldoftande svamprisotto med vitlökstekt broccoli och parmesan
  • Varmrökt lax
    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök
  • Blomkålssoppa
    med parmesanchips & semibakade tomater
  • Tails Sallad
    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli
Thursday, March 16