Lunch menu

Wednesday, March 15

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl
    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Medi Bowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • dragonbiff (svensk blandfärs)
    med 
gräddsås, lingon & pressgurka, serveras
med potatismos eller kokt potatis
  • hemlagad pytt i panna
    serveras med
stekt ägg & inlagda rödbetor
  • stekt panerad uer-filé (kungsfisk)
    med chili- & limemayo, serveras med kokt potatis & citron
  • Indiskt: nadan chicken curry
    Veganskt: mixed vegetables
  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Helstekt fläskfilé med konjaksgräddsås
    baconbrynta haricot verts & strimlad råstekt potatis
  • Bräckt laxfilé
    med stuvad bladspenat, kokt potatis & broccoli
  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"
    med hackade mandlar & hasselnötter, spenat & gorgonzola
  • Pasta med strimlad biff i gorgonzolasås
  • Kycklingwok med färsk röd chili, mango & ingefära
  • Kycklingsallad med bacon, vitlöksdressing & krutonger
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special högrevsburgarbuffé
    Brioche hamburgerbröd, lökringar & pommes med såser

Viktors bakficka

  • Husets varmrökta fjordlax
    med kall dill- och romsås samt kokt potatis

Pinoccio

  • korvstroganoff med grönsaker samt ris
  • kycklingpasta med grönsaker samt krämig grädde

Universitetsklubben

  • Smörbönsbiffar med tzatziki och kryddade rotfrukter
  • Paprikastekt kotlettrad
    med Choronsås, rödvinssås samt rostad potatis

Stångs Mjärdevi

  • Hjortfärsbiff från Grensholm
    potatispuré, getost från Löt, rotfrukter, ört- och citronsky
  • Dagens grönt: Betor från Ramstad gård Omberg
    rostad potatis, variation på betor, honungsvinägrett
  • Veckans sallad: Räksallad
    krutonger, bacon, romansallad, picklad lök, parmesan, vitlöksmajonnäs
  • Stångs klassiker: Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Lassange på Östgöta vilt
    Toppad med Västerbotten ost, samt het tomatsås och rucola
  • Veckans fisk
  • Veckans green: Svamp risotto
    Krämig, Tryffeldoftande svamprisotto med vitlökstekt broccoli och parmesan
  • Varmrökt lax
    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök
  • Blomkålssoppa
    med parmesanchips & semibakade tomater
  • Tails Sallad
    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli
Wednesday, March 15