Lunch menu

Wednesday, 8 March

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • viltfärsbiff (hjort, älg, ren & fläsk)

    med rårörda lingon & svampsås (kantareller & champinjoner), serveras med potatismos / kokt potatis

  • paella med räkor & kyckling

    serveras med aioli & citron

  • stekt panerad torskfilé

    med dansk remouladsås, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken curry

    Veganskt: dal palak

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pannbiff med potatismos

    svampsås, rårörda lingon & inlagd gurka

  • Het korvstroganoff med ris
  • Veg: Pastagratäng

    med hackade mandlar & hasselnötter, spenat & gorgonzola

  • Pasta med kyckling

    spenat, grädde, vitlök & paprika

  • Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Räksallad & matvete, melon, ägghalva & dill
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Baconlindad kycklingfilé

    med stekt potatis & ädelostsås

  • Grillad entrecote

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • Rödspätta med kokt potatis och remouladsås

Viktors bakficka

  • Kycklingschnitzel

    med tzatziki, rostad potatis och bladspenat

Pinoccio

  • Huset lövbiff

    med pommes samt bearnaisesås

  • kyckligpasta med grönsaker samt krämig grädde

Universitetsklubben

  • Vegansk kikärtsgryta

    med blomkål, gröna bönor serveras med basmatiris

  • Pestobakad kycklinginnanlår

    med basilika stekt potatis samt örtsås

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, babyspenat, kapris, vårlökmajonnäs

  • Dagens grönt: Sotade morötter

    örtquinoa, rotselleri, kavringskrisp, harrisakräm

  • Veckans sallad: Kräft- och räksallad

    havreris, chilirostad morot, fänkål, kräm på Boxholms kryddost, kavringkrisp

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Nattbakad kalv

    Serveras med pepparrotssås, kokt potatis & smörade morötter

  • Veckans fisk: Bouillabaisse

    Sydfransk fiskgryta med vitvin, saffran & räkor serveras med aioli samt vitlöksbröd

  • Grönsakslasagne med ost från Löt

    Serveras med en lök- & tomatsallad med chèvre

  • Varmrökt lax

    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök

  • Blomkålssoppa

    med parmesanchips & semibakade tomater samt tagetes ört

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Wednesday, March 8