Lunch menu

Wednesday, 22 February

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • svenska nötköttbullar

    med gräddsås, lingon & inlagd gurka, serveras med potatismos eller kokt potatis

  • isterband från Hugos chark i Vadstena

    serveras med dillstuvad potatis
& inlagda rödbetor

  • stekt panerad stillahavsflundra

    med dill-majonnäs, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: hyderabadi chicken curry

    Veganskt: green gram curry

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda med fläsknoisette

    potatismos, bacon-& rödvinssås samt kryddsmör & inlagd gurka

  • Fisk-& skaldjurspaella med limeaioli
  • Veg: Grönsakspaella med limeaioli
  • Pasta "Delicata"

    med bacon, strimlad pepparsalami, lök & paprika

  • Kycklingwok med chili, lime & vitlök
  • Räksallad med matvete, ägghalva, dill & citron
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special Black & White buffé

    Stekt entrecoté med stekt potatis / Stekt fläskfilé med stekt potatis

Viktors bakficka

  • Bakfickans rökta fläskkarré

    med skys, chilicremé. bakad blomkål samt rostad potatis

Pinoccio

  • husets Kycklingpasta

    med färska grönsaker samt grädde

  • Panerad rödspätta

    med remouladsås, grönsaker & potatis

Universitetsklubben

  • Spiskummindoftande blomkålsbiffar

    med mangoyoghurt och grönsaks-couscous

  • Panerad stillahavsspätta

    sockerärter, rödlök, parmesansås och kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, kapris, picklad lök, rödvinssås, örtsmör

  • Dagens grönt: Hasselbackspotatis

    rostade betor, krasse, getostkräm

  • Veckans sallad: Räksallad

    pasta, dillpesto, picklad rödlök, morot, vitlöksmajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Fish and chips

    Serveras med grönärtspuré, tartarsås samt pommes fritesmed vinäger

  • Veckans fisk: Inkokt lax

    Serveras med dillmajonäs kokt potatis

  • Veckans green: Svamptoast med västerbottensost

    Serveras med liten blandsallad samt picklad rödlök

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslöks hollandaise samt syrad gurka

  • Soppa

    Crème vichyssoise serveras med vitlöksbröd

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Wednesday, February 22