Lunch menu

Friday, 20 January

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • gillad ryggbiff, chili-bearnaise 
& med grönpepparsås

    serveras med lättfrästa haricots verts & stekt potatis

  • ugnsgrillad laxfilé

    med västkustsås (räkor & rom), serveras med lättfrästa haricots verts & kokt potatis

  • Indiskt: hyderabadi chicken curry

    Veganskt: mixed beans thoran

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med rödvinssås, bearnaise, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Isterband från Vaggeryd

    med persiljestuvad potatis & rödbetor

  • Veg: Pasta med färska champinjoner

    svart peppar & gorgonzola

  • Pasta med strimlad biff

    färska champinjoner & gorgonzola

  • Kycklingwok

    med thai basilika, färsk grön chili & grön kål

  • Kycklingsallad med avocado & melon
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La Fontana special grillbuffé

    Kycklingfilé, bifteki och helstekfläskfilé och stekt potatis, pommes

Viktors bakficka

  • Nattbakad högrev

    med svamp, rostad vitlök, soltomat samt potatispuré

Pinoccio

  • Wallenbergare

    med ärtor, lingon, gräddsås och örtpotatismos

  • panerad fiskfilé

    med remouladsås, gremolata och kokt potatis

Universitetsklubben

  • Asiatiska bönbollar

    med stekt nudel wok och sojasås

  • Citrus & Salvia stekt kotlettrad

    ugnsbakade morötter och potatis med äppelsky

Stångs Mjärdevi

  • Pankopanerad kyckling

    rotfrukter, pakchoy, chilimajonnäs

  • Dagens grönt: Falafel

    rotfrukter, pakchoy, chilimajonnäs

  • Veckans sallad: Räk- och nudelsallad

    glasnudlar, böngroddar, lök, picklat grönt, chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Schnitzel Cordon Bleu

    serveras med rödvinssås

  • Veckans fisk: Pocherad kolja

    Serveras med skaldjurssås

  • Veckans green: Lasagne

    serveras med tomat & basilikasås samt syrad lök

  • Varmrökt lax

    serveras med citron & dillmajo samt syrad lök

  • Soppa

    Grönärtssoppa serveras med ost timbal samt hand skalade räkor

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Friday, January 20