Lunch menu

Wednesday, 7 December

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Kyckling-bowl

    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl

    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • viltfärsbiff (hjort, älg, ren, fläsk)

    med rårörda lingon & svampsås (kantareller & champinjoner), serveras med potatismos/kokt potatis

  • mini-isterband från Lammhult

    serveras med dillstuvad potatis & inlagda rödbetor

  • stekt panerad stillahavsspättafilé

    med tartarsås, serveras med kokt potatis

  • Indiskt: chetinadu chicken curry

    Veganskt: kidney beans with zucchini

  • Poke Bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda

    fläsknoisette, potatismos, bacon-& rödvinssås, kryddsmör & inlagd gurka

  • Köttfärspaj med chilicreme samt tomat-& löksallad
  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria" med tomat-& löksallad
  • Pasta med räkor & kräftstjärtar i vitvinssås
  • Kycklingwok med vitlök, lime & färsk röd chili
  • Ost-& skinksallad med tapenad & pasta
  • Grillen serverar:

    Skinka-& halloumisallad med melon & avocado

La Fontana

  • Lasagne al-forno med coleslaw
  • Dillkött på högrev med kokt potatis
  • Stekt fläskfilé

    med stekt potatis och bearnaisesås

Viktors bakficka

  • Nattbakad karré

    med chiliaioli, syrad lök och rostad potatis

Pinoccio

  • Pinocchio’s Schnitzel

    med stek potatis & bearnaisesås

  • Kyckligpasta

    med champinjoner & krämig grädde

Universitetsklubben

  • Morot- och ingefärsbiff

    med limeyoghurt och ris

  • Fisk bouillabaisse med smak av fänkål och apelsin

    serveras med dillpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, kapris, bayspenat, citron- och dragonmajonnäs

  • Dagens grönt: Bakad spetskål

    stekt ris, sesampicklad morot, sojamajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    havreris, betor från Hermelins, getaost frön Löt, saltrostade fröer, honungsvinägrette

Pegs & Tails

  • Kalventrecote

    med söt, syrlig dillsås, serveras med kokt potatis

  • Veckans fisk: Ångad torskfilé

    Serveras med räk-& dillvitvinssås

  • Veckans green: Chili sin carne
  • Höstsoppa

    Jordärtskockssoppa med västerbottenstimbal

  • Varmrökt lax

    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka

Wednesday, December 7