Lunch menu

Friday, 14 October

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl

    Ris, rå laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök,sesamfrön, srirachamajo

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Kyckling-bowl

    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk- & nudelbowl

    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • helstekt fläskfilé

    med 3-pepparsås, serveras med lättfrästa haricots verts & potatisgratäng

  • ugnsgrillad laxfilé

    med dill-creme, serveras med stekt potatis eller kokt potatis

  • INDISK: chicken kholapuri

    VEGAN: aloo gopi

  • POKE BOWL - yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Helstekt fläskfilé

    med bearnaise, rödvinssås, stekt potatis eller pommes

  • Bratwurst med stuvad potatis & syrad kål
  • Veg: Ostpanerad quornschnitzel

    med bearnaise, smörstekt broccoli, stekt potatis/pommes

  • Pasta med räkor & kräftstjärtar i vitvinssås
  • Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Ost-& skinka med tapenad & pasta

La Fontana

  • Tillfälligt stängt pga renovering

Viktors bakficka

  • Nattbakad fläskkarré

    med sojasky, picklade rättika, edamamebönor och ångat ris

Pinoccio

  • Fläskfilé Oscar

    med potatisgratäng & gorgonzolasås

  • Huset köttfärspasta med parmesanost

Universitetsklubben

  • Vegetarisk schnitzel

    med kaprissmör, rödvinssås samt potatisgratäng

  • Örtbakad kotlettrad

    med rödvinssås, haricoverts samt potatisgratäng

Stångs Mjärdevi

  • Pepparbakad nötrulle

    potatis, prästost, chili, örter, rödvinssås

  • Dagens grönt: Spetskål

    rotselleripuré, hasselnötter, vispat kantarellsmör

  • Veckans sallad: Räkor

    bönnudlar, mangold, picklat grönt från Hermelins, jordnötter, limeaioli

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Klassisk schnitzel

    Serveras med rostad potatis, skysås, ansjovis, kapris samt citron

  • Veckans green: Mustig höstgryta

    Morot, jordärtskocka, lök, & oumph. Serveras med kokt potatis

  • Pegs Caesar

    Våran caesarsallad med majskyckling & parmesan

  • Varmrökt lax

    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka

  • Tail-sallad

    Räksallad med kokt ägg och syrad rödlök

Friday, October 14