Lunch menu

Monday, 3 October

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl

    Ris, grillad kyckling, tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Kyckling-bowl

    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk- & nudelbowl

    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • boeuf bourguignon

    serveras med ris eller kokt potatis

  • äppelciderbräserad svensk fläskkarré

    med gräddskysås, serveras med rönnbärsgele & ugnsrostad potatis

  • stekt panerad stillahavsflundra

    med dill- & picklesmajonnäs, serveras med kokt potatis & citron

  • INDISK: pepper chicken

    VEGAN: green gram curry

  • POKE BOWL - yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Kreolsk fläskfilégryta med ölkorv & oliver samt ris
  • Bakad potatis med skagenröra
  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med vitlöksfrästa champinjoner & ruccola

  • Pasta med kyckling

    sambal oelek, grädde, paprika & vitlök

  • Wok: Kyckling med mango, ingefära & thai basilika
  • Räksallad

    med glasnudelsallad, sojabönor, chili & citron

  • Stekt panerad kummelfilé

    med skagensås samt kokt potatis

La Fontana

  • Tillfälligt stängt pga renovering

Viktors bakficka

  • Lamm "Merguez"

    med ljummen bulgursallad, aubergine, testade frön och yoghurt

Pinoccio

  • Husets Pyttipanna med stek ägg och rödbetor
  • Lövbiff med pommes samt bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Thailändsk tofugryta

    med smaker av chili och citrongräs serveras med ris

  • Brässerat kycklinginnanlår

    med soltorkadtomat, zucchini serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Pulled pork

    klyftpotatis, picklad lök, babyspenat, chipotlemajonnäs

  • Dagens grönt: Gnocchi

    stekt svamp, linser, svartkål, tryffelaioli

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    quinoa, picklad lök, tomater, pepparrotsdressing

  • Stångs klassiker: Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • 24h bakad pulled pork burgare (fläskkarré)

    briochebröd, tomat, lök, sallad, king creole & guacamole

  • Veckans green: Kantarell- och västerbottenpaj

    Serveras med liten blandsallad och vispad Creme fraiche

  • Pegs Caesar

    Våran caesarsallad med majskyckling & parmesan

  • Varmrökt lax

    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka.

  • Tail-sallad

    Räksallad med kokt ägg och syrad rödlök

Monday, October 3