Lunch menu

Thursday, 12 May

Brödernas kök

  • Halloumi Bowl – Ris, grillad kyckling

    halloumi, tomat&lök-sallad & tzatziki.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado

    paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. taco-tallrik (eller falafel)
med tillbehörsbuffé
  • 2. A. chili- & limemarinerad kycklingfilé

    med tryffelmayo, serveras med spenat- &
tomatsallad samt klyftpotatis

  • 2. B. stekt panerad torskfilé med västkustsås

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: nadan chicken curry

    VEGAN: potato bhaji

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé!
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa/Spenat-& ramslöksoppa samt pannkakor

    med sylt & grädde

  • Helstekt fläskfilé med potatis-& rotfruktsgratäng

    samt örtsås

  • Het Korv Stroganoff med ris
  • Veg: Basilikapuck med potatis- & rotfruktsgratäng

    samt örtsås

  • Veg: Ärtsoppa/Spenat- & ramslökssoppa samt pannkakor

    medsylt&grädde

  • Wok: Kyckling med sweet chili, mango & ingefära
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • Bifteki med klyftpotatis och tzatziki sås.
  • Stekt fläskfilé med stekt potatis och bearnaisesås.
  • Korvstroganoff med ris.

Viktors bakficka

  • Bakfickans fiskburgare med jalaños, fänkålsslaw

    picklade lök och ugnsrostad potatis

Pinoccio

  • 1-Lasagne Alforno med parmzanost
  • 2-carbonare pasta med bacon och parmzanost

Universitetsklubben

  • Spiskummin doftande blomkålsbiffar med mangoyoghurt

    och grönsaks-couscous

  • Wallenbergare med gröna ärter, skirat smör

    och EKO-lingon samt potatispuré

Stångs Mjärdevi

  • Dragen oxbringa, potatisstomp

    senapspicklade rotfrukter, pepparrotskräm

  • Raggmunk, kål, äpple, brynt smör
  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Färserad flundra, potatispuré, citronpicklad gurka

    skaldjurssås

  • Varmrökt lax, quinoa, picklad gurka, böngroddar

    ärtskott ramslöksmajonnäs

  • Dessert – kökets val
Thursday, May 12