Lunch menu

Wednesday, December 1

Brödernas kök

  • Linssoppa – Röd linssoppa toppad m. creme fraiche
    & persilja. Serveras med en surdegstoast på ost & skinka.
  • Grab&Go: Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka
    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.
  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg
    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.
  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling
    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.
  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur
    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado
    paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.
  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad
    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.
  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål
    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.
  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella
    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.
  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)
    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.
  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling
    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. baconfylld färsbiff (svensk blandfärs)
    med gräddsås & lingon, serveras med inlagd gurka & potatismos eller kokt potatis
  • 2. A. mini-isterband från Lammhult
    serveras med persiljestuvad potatis & inlagda rödbetor
  • 2. B. stekt panerad blåvitling med västkustsås
    serveras med kokt potatis & citron
  • 3. INDISK: chicken tikka
    VEGAN: chenna masala
  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker
    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Kalvfärslimpa med kantarellsås, pressgurka
    rårörda lingon & stekt potatis
  • Lax-& skaldjurspaella med limeaioli
  • Veg: Grönsakspaella med strimlad quorn
    & limeaioli
  • Pasta: med fläskfilé & bacon i gorgonzolasås
  • Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik
  • Sushi dagligen! Från Sushi Me!

La Fontana

  • Bräserad högrev med ugnsbakat potatis
    och rödvinssås.
  • Tandorikyckling med Biryani ris och Raitha.
  • Korv straganoff med ris.
  • Fräsch avokadoskål vid beställning.
  • Halloumiskål vid beställning.

P2 Restaurang & Catering

  • Gorgonzolabakad lax med potatismos och kall örtcreme
  • Vegetarisk bönchili med parmesancreme och ris
  • Pasta Bolognese med parmesan och ruccola
  • Varmrökt lax med kall dill- och romsås
  • Kycklingsallad med knaperstekt bacon
    och färskriven parmesan
  • Räksallad med ägg och syrad rödlök

YATAI by ShinNori

Pinoccio

  • 1-huset Schnitzel med stek potatis & bearnaisesås
  • 2-Kyckling spett med stek potatis samt bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Helstekt svensk fläskkarré med smörfrästa primörer
    cidergräddsås, äppelmos samt potatispure
  • Zucchiniplättar serveras med ljummen sallad på primörer
    och potatispure

Stångs Mjärdevi

  • Bakad fläsksida från Skänninge, kantarellkorv
    kumminrostad potatis, surkål, skysås
  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Lax- och örtfärserad rödtunga, potatis, fänkål
    hummersås
  • Bakade betor, havreris, gulärtshummus
    pumpafrön, granskottsvinägrett
  • Varmrökt lax, havreris, grönkål, örtsallad
    chilimajonnäs
  • Dessert – chokladkräm, nötter
Wednesday, December 1