Lunch menu

Monday, 27 January

Brödernas kök

  • Sallad: Chèvresallad med valnötter och honung

    bulgur, stekta rotfrukter och kål

Collegium Restaurang & Konferens

  • Hav: Stekt torskfilé med avocado- och limesås

    chilimajs och persiljepotatis

  • Gård: Pannbiff med lök, skysås, rårörda lingon

    och rostad potatis

  • Äng: Kryddig bönbiff med tomat- och aubegineragu

    samt persiljepotatis

  • Pasta: Penne Diablo (rimmat sidfläsk, lök-

    och chipotlesalsa samt riven ost)

Restaurang Chili & Lime

  • Älggryta med timjan, enbär & rotfrukter

    serveras med gele & ugnsrostad potatis eller kokt potatis

  • Grillad svensk fläskkarré med portersås

    & äppelchutney, serveras med ugnsrostad potatis eller kokt potatis

  • Indisk: chicken masala
  • Vegan: rajma masala
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Fisk: sprödbakad kapkummelfilé med tartarsås

    (kapris & senap), serveras med kokt potatis & citron (Ä,L,G)

  • Veg 1: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg 2: wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle & jordnötssås

  • Veg 3: samosa-knyten med lättwokade

    grönsaker & currysås

  • Grill: kycklingspett, med klyftpotatis

    eller wokade grönsaker, ris & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Kalvfärsbiff med stekt lök, rårörda lingon

    & fransk senapssås

  • Stekt panerad flundrafilé med räkröra
  • Veg: Morostbiffar med stekt lök

    & fransk senapssås

  • Wok: Kyckling fräst i sesamolja

    & svart peppar

  • Pasta: med strimlad rostbiff & färska

    champinjoner i gorgonzolasås

  • Grill: hamburgare, Green burgare & kebabtallrik

Restaurang Matkultur

  • Pulled Chicken med rostade rotfrukter

    och chilicreme

  • Veckans kött: "Osso buco" på nattbakad

    hjortlägg med potatis och selleripure

  • Veckans under ytan: Varmrökt laxfile med ragu

    på amandine och babyspenat samt dillgrädde

  • Veckans vegetariska: Jordärtskocksrisotto

    med rostad lök samt friterade blad och skott

La Fontana

  • Köttfärsfylld paprika,gratinerad med mozarella

    samt ris eller potatis

  • Husets schnitzel med potatisklyftor, gröna ärtor

    bearnaise och citronklyfta

  • Gräddig biffgryta med stekt fläsksida

    samt färsk paprika,svamp,purjolök

Scandic Väst

  • Kalkonstek serveras med apelsinsky & gelé
  • Halstrad sej

    serveras med gräddkokt savoykål

  • Blomkål & broccoligratäng

P2 Restaurang & Catering

  • Stekt inlagd strömming med potatismos

    picklade lök och kall gräslökssås

  • Flygande Jakob med ris
  • Grillost med rostade rotfrukter, yoghurtdressing

    och rostade frön

  • P2’s högrevschili med gräddfil

    nachos och ris

  • Varmrökt lax med kall dill- och romsås
  • Räksallad med syrad lök och ägg
  • Kycklingsallad med bacon

    och parmesan

YATAI by ShinNori

HG PopUp

Viktors bakficka

  • Ugnsgratinerad falukorv

    potatis puré, senapssås

  • Cacciatore på majskyckling, spagetti

    tomat, ostronskivling

  • Burgare: Entrecotekappa/Bringa/Högrev

    tryffelmajonnäs, lök, svartamunken

  • Vegetarisk: variation på broccoli

    saltrostad mandel, bearnaise

Pinoccio

  • Marinerad fläskfilé serveras med kokt potatis

    och samt rödvinssås

  • Panerad spätta med kokt potatis

    och samt dillsås

Monday, January 27