Igår kunde IoT World välkomna sina medlemmar att lyssna på en informationsträff för höstens nya erbjudande: IoT Solution Team. Tomas Westlund presenterade vad det innebär att vara en del av teamet och nyttorna som finns med det. 

Tanken är medlemmar i IoT World kan gå med i IoT Solution Team där man hjälper andra företag som är i behov av lösningar kopplade till Internet of Things och digitalisering. Det här ger ett tillfälle för deltagande IoT-företag att berätta om sina produkter och skapa möjlighet för affärer. Som medlem i teamet är man med som leverantör och bidrar med arbetstid för att försöka lösa behoven hos bolag. 

“Här är inte det viktigaste att man kommer med en lösning som fungerar, utan testar sig fram och lär sig och skapar kontakt. Det är ett bra sätt att lära sig om vilka behov som finns på marknaden och hur ens produkt kan matcha det och hjälpa till,” säger Tomas Westlund, teknisk koordinator på IoT World.

Här handlar det om att sänka trösklarna för bolagen som har behov av lösningar att komma igång med sin digitalisering och på ett enkelt sätt prova tekniska lösningar som man kanske tidigare inte visste fanns eller haft kunskap om hur det ska tillämpas. Det kan vara att man exempelvis behöver hjälp med hålla koll på fukt- och temperaturnivån i en tillverkningslokal, automatiska kvalitetskontroller eller energisbesparing genom fastighetsstyrning. Detta kan man nu få hjälp med genom IoT Solution Team där kompetensen kan matchas med behoven.

Dagen avslutades med härligt mingel med fika med många nya kontakter och givande samtal!

Intresserad av att vara med i IoT Solution Team?

Anmäl dig här!

Eller kontakta Tomas Westlund på

tomas.westlund@ri.se

070 965 24 28