Goto10 Malmö, människor i arbete

Idag går Castellum ut i ett pressmeddelande för att välkomna Internetstiftelsen och Goto 10 till Mjärdevi!

“Ända in i själen glad i dag att få hälsa Internetstiftelsen välkomna till Linköping med sin etablering av Goto 10. Inte bara för att vi äntligen får en aktör som tar över vår älskade mötesplats Creactive, där vi genomfört så många fantastiska events och möten under åren, men för att det är just Internetstiftelsen som väljer att slå sig ned i vår fantastiska innovationsmiljö. En verksamhet som verkat i mer än 20 år för att främja internets utveckling och verka för digital inkludering, och som likt oss brinner för kunskapsutbyte och innovation genom att skapa event, meetups, hackatons – och inte minst spontana möten för internetrelaterade frågor och idéer. Jag kan inte tänka mig en bättre etablering i hjärtat av Mjärdevi. Linköping sjuder av digitalisering med många pågående initiativ inom visualisering, AI, IoT, AM och Cybersäkerhet, teknologier som ska sättas i ett sammanhang, en kontext – för att skapa förutsättningar för ett gott, tryggt och hållbart samhälle. Varmt välkomna Niklas Seren & CO.” säger Linköping Science Parks VD, Lena Miranda.

Goto10 Malmö

Bild från Goto 10 i Malmö. Foto: Kristina Alexanderson/Internetstiftelsen

“I Mjärdevi möts akademi, teknikföretag och innovationshubbar. Jag kan inte tänka mig en bättre plats för ett Goto 10. Efter framgångsrik etablering av konceptet Goto 10 i Stockholm och Malmö ser vi mycket fram emot att vara med och bidra i ekosystemet i Linköping. Tillsammans med Castellum och arkitektkontoret Tengbom arbetar vi nu för att skapa en inbjudande och kreativ miljö som ger rätt förutsättningar för våra besökare.” säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen i Castellums pressmeddelande.

Internetstiftelsen har i över 20 år arbetat för att utveckla internet och erbjuder i och med Goto 10 även en mötesplats för kunskapsutbyte och innovation. Goto 10 finns sedan tidigare i Stockholm och Malmö. Goto 10 kommer att etableras i den lokal som tidigare huserades av Creactive, centralt i Mjärdevi vilket kommer göra verksamheten till en central punkt i parken. Lokalen kommer under våren 2022 att byggas om enligt Goto 10’s koncept med planerad inflytt till sommaren.

”Internetstiftelsens etablering är enormt roligt och viktigt för hela Mjärdevi. Det ligger helt i linje med vår vision för parken, att skapa en aktiv mötesplats där nätverkande och innovation är två viktiga hörnstenar och där parken bli en levande stadsdel för dygnets alla timmar. Vi är även tacksamma för att en så stor och stabil intressent satsar i just Linköping.” säger Alexander Barhanko, Kommersiell förvaltare Castellum Linköping i Castellums pressmeddelande.

”Här ser vi resultatet av en framgångsrik samverkan mellan Internetstiftelsen, oss på Castellum samt Näringsliv & Tillväxt på Linköpings Kommun. Etableringen gynnar utvecklingen av parken, stärker attraktionskraften i området samt främjar framtida samverkansformer för ett levande Mjärdevi.” säger Emil Colldin, Fastighetschef Castellum Östergötland i Castellums pressmeddelande.

goto10

Goto10 Malmö.Kristina Alexanderson/Internetstiftelsen