Har man ett genuint intresse för samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor är Linköping Science Park en bra plats att vistas på. Gillar man dessutom att sammanföra människor från olika kompetensområden, är bra på processledning och har en gedigen erfarenhet av ledarskap, ja då är man som klippt och skuren för en projektledaroll – precis som nytillskottet Ulrika Johansson.

Ulrika tillträdde sin nya tjänst bara för några få vårveckor sedan, men hon är redan övertygad om att hon hittat rätt. Närmast kommer hon från ett arbete som utvecklingschef för NTA skolutveckling, ett uppdrag som handlat mycket om nätverkande, kompetensutveckling och samordning. Ulrika menar att Linköping Science Park är en perfekt plats för henne att dela med sig av sina tidigare erfarenheter samtidigt som hon ständigt lär sig nya saker.

Det låter kanske lite klyschigt men jag träffar spännande människor och ser möjligheter precis hela tiden. Linköping med omnejd har en enorm samlad kompetens på många områden, inte minst inom IoT och visualisering. Innehållet i det jag får jobba med är angeläget och jag är imponerad av hur Linköping Science Park snabbt och lyhört ser bolagens behov.

Fler arenor för innovation

I huvudsak ska Ulrika arbeta med projektledning kopplad till Visual Sweden och IoT World. På olika sätt ska hon hjälpa till att accelerera användandet av visualiseringar och IoT lösningar för en hållbar samhällsutveckling. Att identifiera behov, prova nya lösningar och möjliggöra vidareutveckling.

-Jag ser fram emot att arrangera nätverk och skapa fler mötesplatser i min roll som projektledare. Jag hoppas kunna fungera som en katalysator och som en brygga mellan utmaningar och lösningar i ett tydligt syfte att skapa miljöer för innovation. Jag vill säkerställa hållbara processer som leder framåt. Vad gäller IoT World är mitt mål att få nätverket att bestå, även efter projekttidens slut. Jag vet att medlemmarna vill ha kvar sin mötesplats och jag ska göra mitt bästa för att uppnå det, betonar Ulrika.

Sagan om Ulrika (den korta versionen)

Ulrika beskriver sig själv som nyfiken, modig och berättar att hon gärna antar en utmaning. Hon gillar engagerade människor och känner ett äkta driv för att åstadkomma förändring och förbättring. Ulrika flyttade från Västergötland till Östergötland för att plugga och har sedan 1997, med en då purfärsk lärarexamen från Linköpings universitet, jobbat nära Linköpings kommun. Först som lärare i Matte, NO och Teknik och sedan som kursledare, coach och utbildningssamordnare, såväl regionalt som nationellt. Ulrika ser fram emot att se hur hon kan använda sina kunskaper i sin nya roll som projektledare för IoT World och Visual Sweden.

-Att leda processer fyllda av människor är bland det bästa jag vet. Jag har haft förmånen att utvecklas hela tiden under åren i kommunen och i NTA-nätverket. Nu lockar variationen här på Linköping Science Park och jag ser fram emot att sätta mig in i fler delar av uppdraget och av verksamheten. Jag är inte specialist på varken visualisering eller IoT, men mitt mål är att inspirera och engagera till givande möten och konstruktiv samverkan, ler Ulrika.

Välkommen Ulrika!