Goto10 en mötesplats i Malmö från Internetstiftelsen

Den första svenska webbservern placerades i Linköping, och var också en av de första 10 i världen. Staden och dess universitet är klart lysande stjärnor inom teknisk innovation och leder regionen mot än större fokus på positiv samhällsutveckling genom digitalisering. Nu kommer mötesplatsen Goto 10 till hjärtat av Linköping Science Park.

Internetstiftelsen är en privat organisation som hanterar toppdomänen .se och .nu.

2017 startade de Goto 10, en mötesplats för kunskapsutbyte och innovation. Mötesplatsens verksamhet växer och närs av sina medlemmar, idag över 16 000. De välkomnar till att kostnadsfritt arbeta, genomföra möten, gå på eller arrangera event, spela in poddar och utvidga sina nätverk. Möten och event anordnas både på plats och digitalt, en positiv effekt av den post-pandemiska tidens hybrida arbetssätt som bjuder in deltagare oberoende av den fysiska platsen. Hösten 2022 öppnas dörrarna till en 700 kvm stor yta för samarbeten och samskapande inom teknisk innovation.

– Som privatägd stiftelse, återinvesterar vi våra medel i en mängd projekt som driver digitaliseringens positiva effekter på samhällsutvecklingen, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

– Det är något vi gjort inom Internetstiftelsen i över 20 år. Många känner igen oss genom Bredbandskollen eller som deltagande på något av våra seminarier, utbildningar eller event. Sedan har vi förstås Goto 10 som finns i Stockholm, Malmö och nu snart i Linköping.

Med etableringen i Mjärdevi finns den omedelbara närheten till Linköpings Universitets campus Valla och Linköping Science Park. Företagsparken är verksam i hela Linköping men har sin tyngdpunkt i området. Många av de över 660 företagen i verksamheten har startats med innovationer sprungna ur forskningen på Linköpings Universitet. Goto 10 erbjuder generösa lokaler och ett rikt utbud av teknisk utrustning, starka incitament för både företag och individer att slå rot i Linköping.

– Med sitt levande universitet och rika flora av företag och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering, är Linköping en perfekt plats för Goto 10 att vara med och bidra i ekosystemet, säger Jannike.