Förra veckan gick Exjobbsmässan av stapeln både i Norrköping och Linköping. Mässan hölls på kårhuset Trappan i Norrköping och ett tiotal företag presenterade sina exjobb för intresserade studenter. I Linköping var platsen Goto 10 och här var de utställande företagen runt 20 stycken. Under hela eftermiddagen besökte cirka tusen studenter mässan och vi ställde lite frågor till både besökare och utställare.

Utställarna Oscar Bentevik Holm och Kais Trabelsi från på Actia Nordic tyckte att det var ett bra flöde av folk och många intressanta möten. De upplevde också att de fått nya infallsvinklar och positiva ögonöppnare i och med att studenter olika inriktningar sökt sig till deras bord.

Deimante och Elena är internationella studenter som studerar masterprogrammet i design. De hade gärna sett lite fler exjobb som inte riktar sig till ingenjörer men lyckades ändå hitta några som kändes intressanta.

Anna pluggar teknisk fysik. Hon tyckte det var många intressanta företag i parken och inom hennes inriktning och där fanns även flera företag som hon inte kände till sedan tidigare. Hon tyckte det var kul att se vilka möjligheter som finns, att träffa företag och fundera över framtiden. Dessutom tyckte hon att Goto 10 har fina lokaler, det är en trevlig plats att vara på.

Thomas Ahlström på Resolution Games var väldigt glad över att vara med på mässan. Han tyckte det var överraskande många besökare och även många bra studenter, intresserade och kunniga. Innan mässan tvekade han lite och undrade om det skulle vara värt mödan,  men i slutändan gick han nöjd hem med en lista på 35 genuint intresserade studenter.

Emma Krantz från Lead representerar flera av Leads olika start up-bolag, bland annat NormLiv och Sea Pattern. Hon är jättenöjd med dagen och har träffat många studenter som passar för flera av bolagen.