Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Workshop i hur man lyckas med innovation

  • 30 November, 00:00

Vi är många som varit med om att idéer/produkter eller IT system blivit lanserade trots att man hela tiden känt på sig att det kommer gå åt pipan.

Hur undviker man dessa misstag och sparar pengar på både utveckling och marknadsföring samt undviker dåligt rykte bland kunder och medarbetare?

Vi vill på denna praktiska workshop ge er inspiration, metoder och verktyg för att jobba med innovation på ett modernt och agilt sätt som minimerar just tid och kostnader.

Workshopen är värdefull för dig som:

  • Behöver ta fram en innovationsstrategi
  • Behöver förbättra innovationsarbetet i er organisation
  • Startar upp ett innovationsarbete

Allt du behöver veta

Vi går igenom hur man kopplar idégenerering till sin strategiska plan och hur man bygger upp idékampanjer. Med hjälp av en väletablerad metod för hypotesbaserad utveckling tränas du i att upprätta strukturer för att utvärdera, välja och gruppera lösningar som har bäst potential att lyckas.

Slutligen så går vi igenom hur man modellerar en god idé och skapar konkreta   beslutsunderlag för att utvärdera om idén ska gå vidare till utveckling. Affärsmodellen belyser lösningens potential men även dess kostnader och viktigaste egenskaper.

Efter workshopen kommer du att ha en god inblick i hur innovation kan genomföras på ett strukturerat och mycket tidseffektivt sätt.

Workshopen är upplagd för att skapa insikt om viktiga frågor och synsätt för att lyckas med innovation. Föreläsning blandas med praktiska övningar och reflekterande samtal för att omsätta frågeställningar i respektive deltagares vardagssituation.

Målgruppen är i första hand personer i beslutsfattande position som vill skaffa sig en god uppfattning om vad som är framgångsfaktorer och tekniker för att skapa värde snabbt med hjälp av innovation.

Priset inkluderar frukostmacka, kaffe och lunch

Agenda:

  1. Varför är Innovation viktigt?
  2. Datadriven innovation – hur då?
  3. Fånga idéer som gör strategierna genomförbara
  4. Välja ut och utveckla idéer
  5. Omsätta idéer till värdeskapande lösningar

Workshopen genomförs av Innovation 360 group AB som är ett ledande internationellt management konsultföretag som arbetar med organisationer över hela världen. Vi har  världens mest omfattande databas över vilka förmågor som ger leder till framgångsrik innovation.