Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Valanalys – Vad hände? Lunchklubben East Sweden

  • 19 September, 00:00

Baserat på resultatet i de allmänna valen på riks-, regional och kommunal nivå resonerar Elin Wihlborg, professor i Statsvetenskap, om hur allianser och regeringskonstellationer kan bildas. Beroende på dagsläget i regeringsbildandet ges en bild av teoretiska möjligheter och praktiska lägen.

Vilka möjligheter finns och varför är det enklare att hitta blocköverskridande lösningar lokalt än nationellt? Det spel som kommer att följa årets val måste spelas enligt våra konstitutionella regler. Varför är det till exempel viktigt med en regering när Riksdagen bestämmer. Frågorna är många och på dessa kommer Elin försöka svara.

Elin Wihlborg, Professor i Statsvetenskap, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet.

120 kr inklusive lunch, betalas på plats

Program

11:30 Incheckning och mingel
11:45 Lunch och kaffe
12:30 Föredrag
13:00 Avslut/frågestund för de som har möjlighet att stanna kvar

LUNCHKLUBBEN är ett nätverk för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter och en välsmakande lunch. Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se