Breakfast meeting

The Future of Food med Kairos Future

  • 11 September, 07:45-09:00
  • GoTo10, Teknikringen 7, Linköping
Sign up

Växtbaserat kött, spökkök och cannabis – detta är några av de trender som syns bland dagens startups inom livsmedel. Välkommen på en öppen frukostträff där vi djupdyker i detta spännande ämne!

Livsmedelssystemet står inför stora framtidsutmaningar för att producera hälsosam mat för en växande befolkning på ett hållbart sätt i en alltmer komplex värld. Innovation är nyckeln, och framtidsspanaren Axel GruvaeusKairos Future har granskat hur dagens hetaste start-ups i livsmedelskedjan bidrar till detta.

Investeringarna i livsmedels-start-ups har ökat kraftigt de senaste tio åren, särskilt inom jordbruksteknologi där riskkapitalet har mångdubblats sedan 2014. Denna trend gör start-ups inom livsmedelssystemet mer intressanta än någonsin.

Förutom att lyssna till Axel så kommer du få lyssna till Jeanette Blackert, som är grisuppfödare och driver Blackerts Lantbruk. Jeanette kommer berätta om deras obemannade butik och dela med sig av de trender hon ser från sitt håll.

Träffen ger möjlighet att få insikt i det aktuella startup-landskapet inom livsmedelsbranschen, samt att nätverka med branschkollegor och experter.

Träffen arrangeras av Agtech Sweden, Vreta Kluster och Linköping Science Park och går även att ta del av digitalt.