Switch to Sweden – The Summit

  • 16 October, 10:00-17:00
  • Torn1 i Linköping eller digitalt
Sign up

Hur kan vi attrahera fler internationella talanger till Sverige och tillvarata dem som redan finns i landet? Det är en fråga vi vill utforska tillsammans med dig! Switch to Sweden  – The Summit välkomnar nationella, regionala och lokala offentliga aktörer som arbetar med att attrahera och behålla internationella talanger för att säkra framtidens kompetensförsörjning. 

Den 16 oktober bjuder vi in dig till en inspirerande dag på Torn1 i Linköping, fylld med spännande presentationer, diskussioner och möjligheter till nätverkande. Lär av andras framgångar och få konkreta exempel som du kan applicera i din egen verksamhet.

Näringslivet är ytterligare en viktig aktör för att behålla internationella talanger. Därför välkomnar vi också företag som redan arbetar med eller är intresserade av att börja rekrytera internationell talang.

För dem som inte kan vara med på plats kommer det att finnas möjlighet att delta digitalt.

När:  16 oktober  kl. 10.00 – 17.00 (frukost från kl 9 och efterföljande mingel)

Var: Torn1, Tornbyvägen 1,  Linköping. (15 minuters promenad från tågstationen)

Hur: Det går att delta fysiskt och digitalt. Antalet fysiska platser är begränsade till tre personer från samma organisation för att få en så bred representation som möjligt. Det finns ingen begränsning för digitalt deltagande.

För vem:  Konferensen riktar sig till nationella, regionala och lokala offentliga aktörer som arbetar med att attrahera och behålla internationella talanger för att säkra framtidens kompetensförsörjning. Även företag som rekryterar internationella talanger är välkomna.

Kostnad: Konferensen är kostnadsfri, men om du uteblir utan avanmälan  debiteras en kostnad på 500 SEK. Din plats kan överlåtas om du meddelar arrangören. 

Program: Dagen kommer innehålla en mängd olika föredrag som ger konkreta tankar och idéer att ta med hem. Självklart ser vi till att det finns tid för nätverkande! Programmet uppdateras löpande på denna sida. 

Hotell: Vill du stanna kvar i Linköping över natten? Boka Scandic Frimurarehotellet med koden PRO10SE  så får du 10% rabatt på ordinarie priser.

Koden är endast möjlig att boka med på Scandics hemsida och i mån av plats. Rabattkoden kommer vara bokningsbar mellan 16-17/10-2024. Koden är endast giltig fram tills 3 veckor innan ankomst och går ej att kombinera med andra erbjudande. 

Middag: För dem som vill arrangerar vi en middag på kvällen, här står vi för bordsbokning och trevligt sällskap, ni står själva för era mat- och dryckeskostnader. Kryssa i anmälningsformuläret om du vill följa med! 

ANMÄLAN: https://switchtosweden.eventreg.se/

17 oktober kl. 9-12

När vi nu har samlat nationella och regionala aktörer som brinner för kompetensförsörjningsfrågan, vill Linköping Science Park och Tillväxtverket även passa på att bjuda in er till en workshop där vi fördjupar oss i integrationen av internationell talang som en del av regionala flaggskeppsprojekt.

Regionala flaggskeppsprojekt syftar till att öka omställningsförmågan i samhället genom att införa nya lösningar, ny teknik och nya affärsmodeller. Ett ytterligare syfte är att stärka det regionala ekosystemet för innovation och tillväxt genom att utveckla förmågan till samverkan. Kompetensförsörjningsfrågan i dessa samhällsomvandlingar är kritisk, särskilt när det gäller att integrera internationell talang som kan bidra med nya perspektiv och kompetenser. En viktig del i detta arbete är att förstå vad som får internationell talang att stanna och trivas.

Vilken roll spelar faktorer som tillgång till omsorg, skola, kulturliv och sociala relationer till att skapa en attraktiv och inkluderande miljö för internationella talanger?

Hur kan vi utveckla effektiva strategier för att attrahera, behålla och utnyttja den internationella kompetensen som en nyckelresurs i våra flaggskeppsprojekt?

Hur kan vi säkerställa att internationell talang känner sig välkommen och integrerad i våra samhällen?

Delta i denna workshop för att utforska dessa frågeställningar och testa det ramverk som har tagits fram för att rigga sådana projekt, för att blicka framåt och bidra till att lösa våra stora samhällsutmaningar genom integration av internationell talang!

Talare

Ann-Louise Larsson

Dalarna Science Park

Read more

Sandra Slotte

Arcada

Read more

Lovisa Bohlin

Business Region Göteborg

Read more