Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Security Meetup

  • 21 November, 00:00

Tisdagen den 21e november kl 17.30 så kommer den fjärde nätverksträffen rörande informationssäkerhet att hållas i Creactives lokaler i Mjärdevi. Även denna gång kommer vi ordna ett föredrag samt lite enklare förtäring.

 

Denna gång hålls föredraget av Robin von Post, till vardags CTO på Sectra som kommer att ge oss en liten inblick i utmaningen som rör kryptoområdet om/när kvantdatorer gör sin entré. 
 
Hur långt har kvantdatorerna kommit idag? Vilka säkerhets- och kryptosystem riskerar att falla samman? Vad görs för att minska dessa risker?

Föredraget beräknas ta 40 minuter och sedan finns tid för frågor och vidare diskussioner. 
 
Om initiativet:
Vi är många i regionen som arbetar med eller i områden som berörs av IT- och informationssäkerhetsfrågor. Det som upplevts saknats under en tid är ett forum där vi som arbetar inom området skulle kunna utbyta erfarenheter och tankar i en grupp med likasinnade. Vi startade upp detta forum som ett lättsamt sätt att kunna få lite nya intryck samt möjligheten att utvidga sitt nätverk. Vi valde initialt att skicka ut personliga inbjudningar till folk som vi vet är etablerade och duktiga inom säkerhetsbranschen, men har nu valt att öppna forumet för alla som är intresserade. Så känn er fria att skicka inbjudan vidare till dem som kan tänkas vara intresserade av området. 
 
För att vi skall kunna beställa rätt mängd mat önskar vi att  ni anmäler ert deltagande till security-meetup@sylog.se senast fredagen den 17 november. 
 
Om det skulle vara problem att ta sig in eller om ni har frågor kan ni ringa 0733-640100 (Fredrik) eller 0730-886294 (Marcus), så hjälper vi er in!