Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Scaleup day

  • 9 November, 00:00
  • LINK Business Center Stångebrosalen (kvällens rekryteringsevent sker på DoSpace i LINK Business Center)

Detta event är nu fullbokat

Linköping Science Park bjuder in till Scaleup day i LINK Business Center! 

Att driva ett Scaleup-bolag är att driva en förändringsresa. Nya utmaningar och behov av förändring gläntar runt varje hörn och med det också nya möjligheter, både för bolaget i stort och för dig som grundare men även för dig som medarbetare som ges möjlighet att kliva på en “karriärrulltrappa”. 

Frågor man som Scaleup söker svar på kan vara: Hur bygger vi framtidens organisation? Hur och när bör vi gå från VD till ledningsgrupp? Hur attraherar vi rätt kompetens? Och hur attraherar vi kapital, vad letar investerare efter?

På Scaleup day är målsättningen att ge kunskap om alla dessa områden, träffa bolag som har gjort eller just nu satsar på sin tillväxtresa, samt ge möjligheten att delta på ett mindre rekryteringsevent. Ni kommer få ta del av intressanta föreläsningar som leds av Linköpings universitet, ni får träffa spännande entreprenörer, ledare och investerare och på kvällen matchar vi Scaleup-bolag med studenter från utbildningar inriktade på affär och ekonomi.

Målet är att du lämnar Scaleup day med flera viktiga nycklar att använda på Scaleupresan! 

Vi bjuder på lunch och middag.

 

Uppdatering: Både eftermiddags och kvällspassen är nu fullsatta. Du är fortfarande välkommen att anmäla dig till förmiddagens pass!

 

Förmiddag, 8.30–13.00: Road to success – Möt forskare och bolag om tillväxtresan mot 50 anställda

Scaleup day inleds med en mix av forskare och entreprenörer som delar med sig av kunskap och konkreta erfarenheter av att driva Scaleupbolag.

Medverkande förmiddag:


Daniel Kindström
Professor i industriell marknadsföring på Linköpings universitet. Daniel delar med sig av sin forskning gällande SME-tillväxt och de utmaningar tillväxtresan bjuder på. 


Anders Jacobsson
Grundare av Next One Technology Anders delar generöst med sig av sina erfarenheter från tillväxtresan med Next One Technology, vilken han beskriver som en konstant förändringsresa. 


Jason Martin
Magangementforskare på Linköpings universitet med fokus på organisationer i förändring. Jasons tema för dagen är ledarskap för lärande – konsten att balansera utveckling och implementering i organisationer.

Oscar Öberg
Oscar Öberg
VD och medgrundare av Softube. Lyssna till hur Softube har jobbat med att bygga kultur under deras spännande tillväxtresa.


Anders Parment
Generationsforskare, författare och samhällsdebattör. Anders fokus under Scaleup day är Employer Branding – vad attraktiva arbetsgivare gör och vad som gör arbetsgivare attraktiva. 


Eftermiddag 13.30–16.30: Investerarforum – Investerares roll i omställningen till ett hållbart samhälle

Att vi på flera sätt behöver bidra till ett mer hållbart samhälle, en mer hållbar värld, har ingen missat men hur spelar investerare och riskkapital in i den omställning som behöver göras för att möta dagens och framtidens klimatutmaningar? Hur bygger vi en framtid som inte bara utgår från ekonomiska principer utan klimatmässiga och gröna principer? Hur ser investerare på denna fråga? Följ med i debatten om hur den gröna taxonomin påverkar både investerare och bolag och möt spännande regionala bolag med fokus på just energirelevans.

Medverkande Investerarforum:


Madeleine Johansson & Victor Snellman
Möt Madeleine Johansson och Victor Snellman från Svenskt Näringsliv som resonerar om taxonomins roll i den gröna omställningen. 


Liisa Raasakka
Europeiska Investeringsbankens (EIB) representant i Sverige. Liisa har lång erfarenhet av finansiering av infrastruktur och energiinvesteringar i EU. Liisa kommer berätta om hur EIB stöttar innovativa tillväxt techbolag.

Liam Hardey
VD och medgrundare av Cellfion.
Teodor Hovenberg
VD och medgrundare av Envista

Maria Bolin Anvill
VD för Utvecklingsklustret Energi. Ett utvecklings- och investeringsbolag med fokus på att bygga ett stabilt och hållbart energisystem med hjälp av att samarbeta och investera i startups. Maria kommer berätta om rollen som strategisk och finansiell investerare och vikten av att bygga hållbara startups.

I panelen för dagen finns: 

    • Johanna Palmér, investerare samt styrelse – och ledarskapskonsult
    • Anna Brynås, styrelseproffs samt affärscoach
    • Studenter från Börsgruppen på LiU

Kväll 17.00–20.00: Rekryteringsevent för Scaleupbolag och studenter från affärs- och ekonomi inriktade utbildningar (sker på DoSpace Link)

Under kvällen ges en inblick i vad det kan innebära att vara en del av en Scaleupresa, i vilken takt du har möjlighet att utmanas och utvecklas samt hur karriärutvecklingen kan se ut i jämförelse med en anställning på ett mer etablerat bolag. Lyssna på andra som är eller har varit en del av just Scaleupresan. Här möts studenter och bolag med aktuella rekryteringsbehov. Det kan handla om både exjobb, projektarbete, extrajobb och heltidstjänster. En kväll där vi minglar, äter gott och får chansen att skapa den perfekta matchningen mellan bolag och student. 

Medverkande: Kväll


Niclas Söör
VD och grundare av DoSpace. Möt I:aren och entreprenören och lyssna på hans erfarenhet av att göra karriär i ett tillväxtbolag.

 

Cecilia Angbratt
COO på Entiros Integrations. Ta del av Cecilias erfarenheter av att göra karriär i tillväxtbolag.

 

Andreas Andersson
CPO på NIRA Dynamics. Andreas berättar om de möjligheter som han har fått under sin karriärresa på NIRA Dynamics.