Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.
External

Samhällssäkerhet: Fokus AI

  • 13 November, 13:00-16:00
  • ZENIT, CAMPUS VALLA, LINKÖPING
Sign up is closed

Artificiell intelligens kan vara ett hot mot samhällets säkerhet, men även en hjälp i till exempel beslutsstöd eller integrerat i t.ex. säkerhetssystem. Årets upplaga av TAMSEC handlar om olika aspekter av AI för samhällets säkerhet. Anmäl dig så snart som möjligt – vi har bara 60 platser och förra året blev det snabbt fullt! 

Vi börjar med lunch och nätverkande kl 12, och programmet startar kl 13 med en riktigt spännande inledningstalare, Fabio Ciravegna. Fabio kommer att berätta om det orakel som vi alla letar efter i den generativa AI-teknologin. Fabio Ciravegna är en internationellt erkänd forskare inom området som också är en mycket duktig och medryckande föreläsare. Efter Fabios inledningstal kommer Fredrik Johansson från Säkerhetspolisen att prata om AI och den problematik som finns i samhället kring datorgenererad och manipulerad media.

Övriga medverkande är bland annat

  • Daniel Jakobson (Trafikverket)
  • Katarina Iversen (Combitech)
  • Mattias Tiger (Linköpings universitet)
  • Sara Olsson (Edge Impulse)
  • Magnus Rosell (FOI)

Konferensen riktar sig till samhällsaktörer, företagare och icke-specialiserade forskare. Fabio Ciravegna kommer att tala på engelska men resten av programmet är på svenska.  Evenemanget är kostnadsfritt, men eftersom vi bjuder på lunch behöver vi ta in anmälningar. Årets upplaga av TAMSEC anordnas av det strategiska forskningsområdet Security Link i samarbete med Linköpings universitet som en del av seminarieserien “Liu SAI – Scenen för AI”. På universitets hemsida finns mer information om SAI och det går även att se tidigare upplagor.

Direkt efter konferensen anordnar vi dessutom exjobbs-AW, för studenter som letar exjobb. Tipsa gärna studenter i din omgivning! Länk till mer info och anmälan finns på TAMSECS hemsida.

Välkommen!