Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Prosumer-trenden: från elkonsument till elproducent

  • 16 May, 12:30-16:00
  • ACAS A-Huset, Linköpings Universitet
Sign up is closed

Välkomna till ett lärorikt och dynamiskt event med Prosumer-tema i tiden då behovet av att vara självförsörjande inom energi har ökat markant!

Men vad innebär det egentligen att koppla fler decentraliserade och intermittenta energikällor till våra elnät? Hur ska vi energilagra? Kan vi koppla ihop olika system? Kan vi sälja överproduktion tillbaka till elnäten? Vad säger våra elbolag om prosumer-trenden och vilka krav ställer det på framtida affärsmodeller? Kommer vi se ökade krav på certifieringar?

Patrik Thollander, professor på LiU ENSYS, inleder eventet med att lära oss om laststyrning och eleffekttoppar, följt av Harald Roracher, professor på LiU TEMA, om vad det innebär att vara Prosumer.


Vi bjuder på några spännande pitchar från bolag som berättar om sina innovationer på temat Prosumers och Digitalisering. Eventet avslutas med en debattpanel där vi bjuder in representanter från olika elbolag för att se deras syn på Prosumtion. Målet med eventet är att få en dialog mellan aktörer för att öka förståelsen för komplexiteten och hur vi på bästa sätt kan kroka arm och samverka för en hållbar framtid.

Det här vill du inte missa!

Eventet vänder sig primärt till små- och medelstora företag men även offentlig sektor och intresseorganisationer är välkomna i mån av plats.

Program

  • kl 12:30 med bjuder vi på lättare lunch.
  • kl 13:10 Inleder vi eventet med föreläsningar följt av bolags-pitchar och paneldebatt.
  • kl 16:00 Slut